تراکئوستومی چیست؟
ایجاد یک راه هوایی و تنفسی برای بیماران که اکسیژن پایینی دارند توسط یک لوله داخل طراشه را تراکئوستومی میگویند که اگر زمانی به این نوع خدمات نیاز داشتید میتوانید از خدمات پرستاری در منزل چتر فیروزه ای استفاده کنید.
پرستاران ما به صورت کتبی و شفاهی آموزش های لازم را به خود بیمار و اطرافیان بیمار ارائه میدهند و نحوه کار با دستگاه و لوله تراکئوستومی در منزل را نیز به صورت کامل آموزش میدهند و این خدمات را به بهترین نحو ارائه میدهند.
در صورتی که علائمی مثل مشکل تنفسی ، تحریک پوست اطراف استوما ، عدم توانایی جهت خروج ترشحات ، سرفه مکرر ، آسیب پوستی در نواحی بالای قفسه سینه و همچنین درجه حرارت بالا ، ترشحات چرکی ، قرمزی و خونریزی دارید حتما سریعا با ما تماس بگیرید.
در چه مواردی باید از تراکئوستومنی استفاده کرد؟
دستگاه و تجهیزات تراکئوستومی با یک نوار باریک به دور گردن بسته میشود و یک کاف پر از هوا نیز به آن متصل میباشد تا مانع ورود ترشحات از دهان و معده به ریه شود.در زیر لوله تراکوستومی یک عدد گاز قرار دهید تا باعث جذب ترشحات تراکوستومی شود این گاز از ایجاد عفونت نیز پیشگیری میکند.
با این حال اگر شرایط زیر را داشتید نیاز به تراکئوستومی در منزل دارید پس با ما تماس بگیرید تا هم از خدمات ویزیت پزشک در منزل بهره مند شوید و هم خدمات تراکئوستومی در منزل برای شما ارائه شود.
- صدمه به حنجره در اثر تروما
- نیاز به تهویه مکانیکی دراز مدت
- تخلیه ترشحات حجیم از راههای تنفسی و پاک سازی موثرتر ترشحات
- پیشگیری از آسپیره ترشحات دهان و معده به راههای هوائی
- اختلالات دائمی راه هوایی فوقانی نظیر سرطان حنجره
- انسداد راههای هوایی
- کاهش فضای مرده تنفسی و مقاومت راه هوایی
آموزش های ویژه برای مراقبت از پوست اطراف استوما
- ناحیه را با آب و صابون شستشو داده و محل را خشک کنید. از پراکسید هیدروژن و بتادین که ممکن است احتمال آسیب پوست را افزایش دهد پرهیز کنید.
- اهمیت دوش گرفتن به صورت روزانه را توضیح دهید. ناحیه تراکئوستومی باید پوشانده شود. در زمان دوش گرفتن، دوش دستی را به ناحیه زیر گردن هدایت کرده و از ورود صابون به داخل استوما جلوگیری کنید.
- در بیماران مرد ضرورت شیو با ریش تراش برقی و جلوگیری از وارد شدن کف صابون به داخل استوما را بیان کنید. تأکید کنید که بیمار در زمان سرفه کردن، سطح استوما را بپوشاند و از دستمال با رشته های شل (پرز) استفاده نکند.
- بیمار را برای حفظ کردن پوشش همیشگی استوما آگاه کنید. به بیمار پیشنهاد کنید لباسهای یقه بلند یا شال گردن بپوشد، تا از ورود اجسام خارجی جلوگیری شود. به بیمار آموزش دهید که از پوشیدن لباس و یا شال گردن با تار و پود شل خودداری شد، چرا که باعث ورود فیبرها به داخل استوما میشود.
- بیمار و خانواده اش در مورد روش استفاده از اکسیژن یا سایر تجهیزات تنفسی در منزل آموزش دهید. به بیمار و خانواده اش برای تهیه این وسایل کمک کنید.
- تکنیک شستن دست ها را به بیمار آموزش دهید. بر اهمیت شستن دست ها قبل از تمیز کردن تراکئوستومی و بعد از ساکشن تأکید کنید.
- به بیمار در مورد نحوه انهدام وسایل آلوده و یا پانسمانها آموزش دهید.
- روش ساکشن کردن را نشان دهید. بیمار باید ۴-۳ نفس عمیق قبل و بعد از ساکشن بکشد. زمانی را در اختیار بیمار قرار دهید تا بتواند تکنیک را تمرین کند.
- کاتتر ساکشن تا زمانی که سختی و مقاومت احساس شود، عبور داده می شود.
- به بیمار آموزش دهید که در زمان خارج کردن کانتر، عمل ساکشن را انجام دهد. زمان ساکشن برای ۱۰ ثانیه باشد.
- نحوه تمیز کردن و نگهداری از لوله های ساکشن را نشان دهید. کاتترها را به طور کامل با آب روان بشویید و سپس باید به مدت ۵ دقیقه کاتترها در پراکسید قرار بکیرد، بعد كاتترها را بیرون آورده و آنها را شسته و بعد برای ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب جوش بگذارید. سپس کاتتر را روی یک حوله تمیز بگذارید تا با جریان هوا خشک شود. در مرحله آخر كاتتر در یک کیسه پلاستیک تمیز گذاشته شود. به بیمار توضیح داده شود که کاتتر ممکن است برای چندین روز استفاده شود و هنگامی که نتواند ترشحات را کاملا خارج نماید، دور انداخته
- شود.
- مراقبتهای لوله تراکئوستومی را توضیح دهید. بر اهمیت استفاده از تکنیک تمیز در هنگام تمیز کردن لوله تراکئوستومی تأکید کنید. پانسمان تراکئوستومی لازم نیست مواردی که ترشحات خیلی زیاد باشد. بر اهمیت پوشاندن استوما در هنگام سرفه تاکید کنید.
- پروسیجر تمیز کردن کانولها، تعویض تراکئوستومی و تعویض پانسمان را آموزش دهید.
- به بیمار برای نشستن به صورت مستقیم در پوزیشن نیمه نشسته با گردن هیپر اکستند (به عقب) آموزش دهید.
- به مراقبت دهنده در مورد نحوه تمیز کردن یک تراکئوستومی مسدود شده آموزش دهید.
- ضرورت استفاده از یک مرطوب کننده با یک دستگاه رطوبت ساز و یا یک ظرف پر از آب روی بخاری برای افزایش راحتی بیمار و پیشگیری از سفت شدن ترشحات راتوضیح دهید.
- به بیمار آموزش دهید تا از آب و هوای خیلی گرم و یا سرد پرهیز کند، زیرا موجب تحریک موکوسهای تراشه میشود.
- بر اهمیت دوری از افراد با عفونتهای تنفسی و محرکهای تنفسی (سیگار، گرد و غبار، آئروسل ها، بخارها و پودرها) تأکید کنید.
- به بیمار آموزش دهید که در صورت داشتن تراکئوستومی دایمی، وسایل برقراری ارتباطی شامل دفترچه یادداشت، خودکار و ماژیک را به همراه داشته باشد. در مورد روشهای متفاوت برقراری ارتباط مثل استفاده از وسیله گفتاری الکترونیکی صحبت کنید.
- به بیمار برای تهیه کردن یک جعبه اورژانس محتوی یک لوله خارجی با همان سایز یا کوچکتر، وسایل ساکشن و پانسمان و سایر تجهیزات لازم، کمک کنید.
برخی آموزش ها و خدمات در منزل مجموعه چتر فیروزه ای عبارتند از : سوند ادرار در منزل ، سوند معده در منزل و انمای تخلیه ای در منزل
مزایا استفاده از خدمات تراکئوستومی در منزل
- راه هوایی مطمئنی است، برای خروج ترشحات مجاری تنفسی بیمار.
- در بیمارانی که مدت طولانی از دستگاه تهویه مکانیکی استفاده میکنند و راه هوایی مطمئنی برای تنفس ندارند استفاده میشوند.
- از ورود مواد خارجی، ترشحات دهانی یا محتویات معده به ریه در بیمارانی که کاملاً هوشیار نیستند پیشگیری میکند.
دارو ها ، فعالیت ها و رژیم غذایی برای افراد تراکئوستومی در منزل
_ دارو های افراد تراکئوستومی ، دارو های مخصوصی هستند که فقط توسط پزشکان متخصص تجویز میشوند و بیماران اصلا نباید بدون هماهنگی با پزشک خود دارویی مصرف کنند.
_ بیمار تراکئوستومی باید تمریناتی برای افزایش تحمل خود انجام دهد و همچنین اصلا بیمار مورد نظر نباید اقدام به شنا کردن کند زیرا بسیار خطرناک است.
_ بیمار تراکئوستومی باید یک رژیم غذایی منظم را دنبال کند و حداقل در روز 3 لیتر مایع بنوشید.همچنین هنگام غذا خوردن باید یک پوزیشن عمودی داشته باشید و کاف تراکئوستومی را نیز برای غذا خوردن پر کنید.
خدمات ساکشن برای افراد تراکئوستومی در منزل
بیمارانی که تراکئوستومی شده اند مکانیسم سرفه ضعیف استو این بیماران برای دفع ترشحات با دستگاه تنفس دچار مشکل میشوند و نیاز به ساکشن دارند.زمانی نیاز به ساکشن دارید که یا ترشحات را مشاهده میکنید و یا صداهایی غیز طبیعی در ریه بیمار میشنوید.
انجام ساکشن غیر اصولی باعث افزایش خطر عفونت میشود و ممکن است به دستگاه تنفسی بیمار آسیب برسد.
قبل از انجام ساکشن حتما باید فیزیوتراپی انجام دهید به همین علت ما خدمات فیزیوتراپی در منزل را برای راحتی شما بیماران عزیز ارائه میدهیم.
قبل از انجام عملیات با بیمار صحبت کنید و بگویید امکان دارد حین ساکشن کردن احساس ناخوشایندی داشته باشد. او را به آرامش دعوت کنید سپس دست خود را بشویید و ماسک بزنید.
3-5 دقیقه به بیمار اکسیژن با غلظت 10 لیتر بدهید این کار باعث میشود بیمار حین ساکشن کردن دچار کمبود اکسیژن نشود.
سپس دستگاه ساکشن را روشن کنید و روی دور متوسط تنظیم نمایید (ساکشن را روشن کنید و بین80-120 میلی متر جیوه قرار دهید، دور دستگاه نباید بیش از 120 میلی متر جیوه باشد( لوله رابط ساکشن را به دستگاه ساکشن وصل نمایید و سر ساکشن (ترجیحا سفید رنگ) را بدون آنکه از پوشش کامل خارج کنید به لوله رابط ساکشن وصل کنید سپس بیمار را در وضعیت نیمه نشسته قرار دهید دستکش استریل بپوشید و سر ساکشن را بدون آنکه با جایی تماس پیدا کند از پوشش خارج کنید. مقدار نرمال سالین را توسط کاتتر ساکشن بکشید (جهت چک کردن کارکرد ساکشن) سر ساکشن را حدود 10 تا 15 سانتی متر وارد تراکئوستومی کرده و با یک چرخش 360 درجه به آرامی بین انگشت شست و اشاره چرخانده و آنرا از تراکوستومی خارج نمایید.
این عملیات نباید بیش از حد طول بکشد چون امکان کاهش اکسیژن بیمار و خوابیدن ریه های روی هم میشود. بسته به میزان ترشحات بیمار این عمل را چندین بار تکرار نمایید. دقت کنید در بین هر بار ساکشن کردن به بیمار 5-3دقیقه اکسیژن با غلظت 10 لیتر بدهید و لوله ساکشن را با سرم شستشو بشویید.
خدمات تراکئوستومی در منزل
اطرافیان بیمار و همچنین پرستاران مورد نظر باید آموزش های لازم را دیده باشندو مهارت های خود را بررسی کنند تا بتوانند مراقبت از بیمار تراکئوستومی در منزل را به بهترین شکل انجام دهند.
- تمیز کردن : بخش عمدهای از مراقبت از تراکئوستومی، تمیز کردن روزانه است. در بیمارستان، کارکنان محل و لوله تراکئوستومی را تمیز میکنند. در خانه، شما مسئول بخش اعظمی از پاکسازی روزانه خواهید بود. میتوانید از یک پرستار برای کمک کردن استفاده کنید. چگونه باید لوله و استوما (سوراخ ایجادشده در گردن و مجرای تنفسی) تراک را تمیز کنید بسته به نوع لولهای که دارید و بسته به اینکه آیا هنوز به دستگاه تنفس متصل هستید یا خیر. بهطور کلی، لولههای تراک با یک کانولای داخلی باید بهطور منظم تمیز شوند تا از انباشته شدن مخاط خشکشده جلوگیری شود. پوست اطراف استوما و گردنتان نیز باید ۲ تا ۳ بار در روز تمیز شود تا خلط خشکشده پاک شود و از رطوبت اضافی در گردن جلوگیری شود چون میتواند باعث خارش شود.
- ساکشن کردن : شما و پرستارانتان باید نحوه ساکشن کردن را آموزش ببینید تا بتوانید ترشحاتی را پاک کنید که با سرفه کردن از بین نمیروند. ساکشن کردن ممکن است موجب سرفه شود و شما یک احساس موقتی از تنگی نفس داشته باشید. در طول زمان، شما با این احساس آشنا میشوید و قادر به مدیریت آن خواهید بود. اگر رنگ خلط شما تغییر میکند، باید به پزشک خود اطلاع دهید.
- دوش گرفتن : وقتی با تراکئوستومی دوش میگیرید باید خیلی مراقب باشید. برای جلوگیری از ورود آب به ریهها، باید دهانه مجرا در گلویتان و لوله تراک را با پوشش ضد آب بپوشانید. قبل از اینکه به خانه بروید، باید این تدارکات را تهیه کنید.
- تغییرات لوله : بسته به نوع لوله تراکئوستومی و توصیه تیم پزشکیتان، لوله باید برای هر ۱ تا ۳ ماه با یک نمونه جدید تعویض شود. یک پزشک (مانند دکتر گوش و گلو و بینی، دکتر ریه یا درمانگر تنفسی) معمولاً اولین تعویض در بیمارستان را انجام میدهد. بسته به بیمهای که دارید، نوبتهای تعویض بعدی میتواند در خانه انجام شود. در بسیاری از موارد، پرستاران را میتوان برای تعویض ایمن لولههای تراکئوستومی آموزش داد. اگر لوله بسته شود و یا بیرون بیاید، آنها باید برای انجام یک تعویض اضطراری آموزشدیده باشند.
- تجهیزات : رفتن به خانه همراه با تراکئوستومی، مستلزم این است که تجهیزاتی را به همراه داشته باشید. شما ممکن است به اکسیژن و یا دستگاه ونتیلاتور نیاز داشته باشید و یا ممکن است یک ماسک ویژه داشته باشید که بتواند هوا را با فشار به ریههای شما بفرستد (به نام ماسک دریچه دار و یا آمبوبگ). بیشتر مردم به دستگاه مکش قابلحمل نیاز دارند تا به بیرون کشیدن خلط کمک کنند. این روش همچنین نیاز به کاتترهای یکبارمصرف ساکشن (مانند کاتتر ویسل تیپ) و محلول نمک دارد. شما و پرستارانتان در مورد نحوه استفاده از تمام تجهیزات ویژه خود قبل از رفتن به خانه آموزش خواهید دید.
مطالب پیشنهادی : درمان زخم دیابتیک در منزل ، سرم تراپی در منزل و آزمایش در منزل
تعویض یا خارج کردن لوله تراکئوستومی در منزل
بیمارانی که برای مدت زیادی از لوله تراکئوستومی استفاده میکردند بهتر است قبل از در آوردن و یا تعویض آن ابتدا آندوسکوپی انجام دهند تا از نبودن انسداد مکانیکی در مسیر راههای تنفسی بیمار مطمئن شویم.
سپس با کاهش تدریجی کالیبر لوله و بستن متناوب آن به مدت کوتاه در روز اول و افزایش تدریجی طول مدت زمان آن در روز بعد و موقع خواب، چنانچه بیمار بتواند 24 ساعت انسداد لوله را تحمل کند، می توان لوله را حذف کرد. در حین انجام این کار، بیمار باید کاملا تحت نظر بوده و علایم حیاتی چک گردد.
تمامی نکاتی که هنگام تراکئوستومی در منزل باید رعایت کنید
- اگر ترشحات بیمار غلیظ بود و یا به صورت تکه های خلط جامد در آمده است بهتر است مدت زمان بیشتری از بخور استفاده نمایید. اگر ترشحات به خوبی خارج نشد، از یک نفر کمک بخواهید و نفر دوم حدود 2 سی سی سرم شستشو استریل را در تراکئوستومی بریزد و چندین بار آمبو بزند سپس شما ساکشن کنید. این کار باعث کنده شدن ترشحات میشود.
- در صورتی که گاز زیر تراکئوستومی آلوده به ترشحات گردید و مرطوب شد، چندین بار در روز باید تعویض شود.
- در صورت آلوده شدن بند تراکئوستومی به ترشحات با رعایت اصول ایمنی آن را تعویض نمایید.
- بند تراکئوستومی را طوری ببندید که دو انگشت به راحتی از زیر آن رد شود.
- قبل از هر بار تغذیه چک کنید کاف تراکئوستومی پر از هوا باشد.
- مراقب باشید کاف را قیچی نکنید. در صورت قیچی شدن یا سوراخ شدن کاف با ما تماس بگیرید. و مراقب باشید تراکئوستومی از جای خود
- خارج نشود.
- در حین استراحت کردن احیاناً پتو، ملحفه و … روی تراکئوستومی بیمار را مسدود نکند.
- از ارتباط بیمار با افرادی که مبتلا به سرما خوردگی یا دیگر عفونتهای دستگاه تنفسی هستند جلوگیری کنید.
- مراقب باشید محل استراحت بیمار عاری از گرد و خاک باشد و اگر مگسی وجود دارد از پشه بند و یا پارچه توری برای جلوگیری از وارد شدن پشه و مگس در لوله تراکئوستومی استفاده کنید.
- هیچ شی ء خارجی را هرگز وارد تراکئوستومی نکنید.
- هنگامی که بیمار سرفه میکند آمبو نزنید این عمل باعث آسیب شدید به بافت ریه میشود.
- در صورتی که ترشحات مسیر تراکئوستومی را مسدود کند بیمار دچار کمبود اکسیژن و نهایتاً خفگی میشود. پس در این رابطه دقت کافی داشته باشید.
- در صورتی که لوله تراکئوستومی به هر دلیلی از جای خود خارج شد برای جاگذاری آن اقدام نکنید. بلکه بلافاصله به بیمار از مسیر تراکئوستومی اکسیژن بدهید و با ما تماس بگیرید.
- دقت کنید هر بار ساکشن نباید بیشتر از 10 ثانیه طول بکشد زیرا ممکن است بیمار با کمبود اکسیژن مواجهه شود. کمبود اکسیژن به هر دلیلی میتواند اثرات جبران ناپذیری بر مغز بیمار بگذارد.
- دستگاه تنفس بیمار بسیار حساس و آسیب پذیر است پس لطفاً نکات استریل را به دقت رعایت نمایید.
- هیچ گاه به صرف اینکه ترشحات بیمار بسیار زیاد است بیشتر از 10 ثانیه سر ساکشن را در راه هوایی بیمار نگه ندارید.
- در صورت مشاهده ترشحات خونی همراه با عملیات ساکشن 2 سی سی آب مقطر استریل وارد تراکئوستومی نمایید با انجام این کار خونریزی کنترل
- میشود در این صورت از ادامه ساکشن خودداری نمایید زیرا بافت سیستم تنفسی آسیب دیده است. در صورت تکرار خونریزی حتماً با ما تماس بگیرید.
- بین هر بار ساکشن حتماً به بیمار اکسیژن با درصد بالا بدهید.
- بعد از اتمام عملیات ساکشن 10 دقیقه به بیمار اکسیژن با درصد بالا بدهید. بعد از آنکه متوجه شدید وضعیت تنفس بیمار کاملاً مطلوب است میتوانید
- اکسیژن را قطع کنید.
- سر ساکشن ها یکبار مصرف هستند بعد از هر بار استفاده باید دور انداخته شوند.
- هیچ گاه سر ساکشن را بیش از 10 تا 15 سانتی متر وارد لوله تراکئوستومی نکنید این عمل باعث آسیب به بافت ریه و خونریزی آن میشود.
- ساکشن را ترجیحاً بهتر است قبل از وعده غذایی، قبل از خواب و بعد از خواب انجام دهید. اما دقت داشته باشید که عملیات ساکشن زمان مشخصی ندارد و در واقع بر حسب نیاز بیمار است.
- هرگز سر ساکشنی که وارد دهان بیمار کردهاید را وارد تراکئوستومی نکنید زیرا بلافاصله باعث انتشار عفونت میشود.
- بعد از هر بار ساکشن مقداری سرم شستشو وارد لوله رابط ساکشن کنید تا ترشحات کاملاً از لوله پاک شود و دستگاه ساکشن برای استفاده مجدد آماده گردد.
- بعد از اتمام عملیات ساکشن سر لوله رابط را با یک گاز استریل بپوشانید.
- در صورتی که ترشحات بیمار زیاد است یا به راحتی خارج نمیشود و یا به صورت تکه های جامد در آمده است مدت زمان بیشتری به بیمار بخور دهید و مجدداً عملیات ساکشن را تکرار کنید. نوشیدن مایعات گرم نیز میتواند موثر باشد.
- در حین ساکشن بیمار را تشویق به سرفه نمایید. این کار باعث کنده شدن ترشحات انباشته شده در انتهای راه هوایی میگردد.
- در صورتی که سر ساکشن به راحتی وارد تراکئوستومی نمیشود میتوانید آن را با مقدار کمی سرم شستشوی استریل و یا ژل لوبریکانت آغشته نمایید و مجدداً برای انجام عملیات ساکشن اقدام نمایید.
- هنگام ساکشن کردن به آرامی لوله تراکئوستومی را بادست نگه دارید تا از بیرون آمدن آن ممانعت کنید.
- لوله رابط ساکشن را روزانه تعویض کنید.
- سردی بیش از حد هوا یا خشک بودن هوای محیط می تواند سبب آزردگی بیمار شود.
- هر گونه تغییر در وضعیت تنفس بیمار نیاز به اقدام فوری دارد و در صورت وجود دیسترس تنفسی ، هیپوکسی، تحریک پذیری، تاکی پنه ، استفاده از عضلات فرعی تنفسی و کاهش اشباع اکسیژنی و شک به انسداد ، بلافاصله راه هوایی را ساکشن کرده و در صورت هوشیاری از بیمار می خواهیم سرفه و تنفس عمیق انجام دهد با ما تماس بگیرید.
- فیزیوتراپی تنفسی شامل درناژ پوسچرال، ماساژ پشت، ایجاد لرزش و کوبش و سرفه ، کمک به تخلیه ترشحات و انبساط بافت ریه کرده و توانایی استفاده از ماهیچه های تنفسی را افزایش می دهد و سبب پیشگیری از آتلکتازی و کاهش عفونت می شود و باید روزانه چندین بار انجام شود.
- پرستار باید مراقب نشانه ها و علائم اولیه عفونت بعد از عمل باشد و در صورت بروز تب، تاکیکاردی، افزایش ترشح چرکی ، بوی بد ترشحات، حساسیت و قرمزی با ما تماس بگیرید.
- در صورت استفاده از روش های استریل در طی ساکشن کردن یا دستکاری، شانس عفونت کم است و جهت پیشگیری از عفونت بهتر است لوله های تراکئوستومی هر 7-5 روز تعویض گردد.
- پوست اطراف تراکئوستومی باید توسط نرمال سالین از ترشحات پاک و توسط پانسمان خشک پوشانده شود. اگر کراست یا دلمه روی پوست بوجود آمده باید ماده مرطوب کننده بدون روغن روی پوست مالیده و سپس با پنست استریل کراست ها را از روی پوست برداشت.
- تغذیه بعد از عمل با لوله بینی- معدی صورت می گیرد و پس از تجویز پزشک تغذیه بیمار با مایعات از طریق دهان شروع می شود و بتدریج غذاهای جامد بر حسب تحمل بیمار در برنامه غذایی گنجانده می شود.
- از مصرف غذاهای زیاد شیرین که باعث ترشح بزاق و تضعیف قدرت چشایی می شود، خودداری شود.
برای مراقبت از بیمار میتوانید از خدمات پرستار بیمار در کرج مجموعه چتر فیروزه ای نیز استفاده کنید.
سوالات متداول
1 . آیا با وجود تراکئوستومی میتوان صحبت کرد؟
اگر حنجره و تار های صوتی بیمار زخمی نشده باشد ، بیمار با سعی و تلاش میتواند با تراکئوستومی در منزل نیز صحبت کند.
2 . آیا با وجود تراکئوستومی میتوان غذا خودر؟
درست بعد از جراحی تراکئوستومی، شما احتمالاً یک لوله تغذیه را در بینی خود و یا از طریق شکم مستقیماً به معده (یک لوله تغذیه) برای تغذیه خواهید داشت تا زمانی که بتوانید با دهان غذا بخورید.
شما نیاز به آموزش مجدد دقیق جویدن، بلعیدن و هماهنگی تنفس برای خوردن با وجود داشتن یک تراکئوستومی دارید. این میتواند هفتهها یا حتی ماهها طول بکشد تا یاد بگیرد.