X

پرستار بیمار ms

۰۲۶۳۲۲۸۱۹۴۹ دفتر مرکزی
پرستاری از بیمار ms در منزل

مجموعه ما آماده اعزام پرستار بیمار ام اس و ارائه خدمات پرستاری و مراقبت از بیماران ms در منزل میباشد که توسط یک کادر با دانش و تجربه انجام میشود که این خدمات با قیمتی مناسب هم ارائه میشوند.

مهرآوران چتر فیروزه ای
مهرآوران چتر فیروزه ای

ام اس یک بیماری خود ایمنی سیستم عصبی است که در آن غلاف میلین که لایه پوشاننده این سلول ها است دچار آسیب می شوند و در نتیجه پیام رسانی در سیستم عصبی به ویژه در مغز و نخاع مختل می شود.

با توجه به اعصابی که در نتیجه این بیماری دچار اختلال عملکرد شده اند علائم بیماری در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود.

عدم تعادل در راه رفتن، بی حسی اندام ها، اسپاسم عضلانی، مشکل در  حرکت دست ها و بازوها، اختلال بینایی و گاها از دست رفتن بینایی، اختلالات شناختی و کاهش حافظه از جمله نشانه های رایج در این بیماری است که از سوی مبتلایان گزارش می شود.

پرستاری از بیماران ام اس این امکان را فراهم آورد که خانواده ها روند بهبودی بیمارشان مطلع باشند و پرستار بیمار در کرج این موضوع تضمین می کند و بیمار احساس امنیت و آرامش خاطر بیشتری برخوردار باشد همچنین خدمات منحصراً بیمار( پرستار بیمار) شما بصورت شبانه روزی ارائه خواهد شد.

به همین علت ما با اعزام پرستار به منزل خدمات مراقبت از بیماران ms را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.

 

 

بیماری ام اس چیست؟

بیماری ام اس یا مولتیپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis) یک بیماری سیستم عصبی مرکزی است که علائم خاصی در بدن ایجاد میکند و متخصصان معتقدند که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت های طبیعی خود حمله میکند و این عارضه ایجاد میشود.

در این بیماری سیستم ایمنی بدن به غلاف میلین که از فیبر های عصبی مغز، نخاع و عصب بینایی محافظت میکند، حمله میکند که با این حمله غلاف میلین کم کم از بین میرود.

علائم و نشانه های بیماری ام اس بسیار متفاوت است و به میزان آسیب عصبی و اینکه کدام اعصاب تحت تأثیر قرار می گیرند بستگی دارد.

برخی از افراد مبتلا به ام اس شدید ممکن است توانایی راه رفتن به طورمستقل یا به طور کلی را از دست بدهند،در حالی که برخی دیگر ممکن است مدت طولانی بهبودی را بدون هیچ گونه علائم جدید تجربه کنند.

اکثر مبتلایان به ms دارای یک دوره بیماری عود کننده و فروکش کننده هستند که تا مدتی کوتاه علائمی را تجربه میکنند و بعد از آن تا حدی یا کاملا درمان میشوند.

در حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از مبتلایان به MS عودکننده- فروکش کننده ، علائم سرانجام پیشرفت مداوم با یا بدون دوره های بهبودی پیدا می کنند که به عنوان MS پیشرونده ثانویه شناخته می شود.

وخیم تر شدن این بیماری هم باعث ایجاد مشکلاتی در حرکت و راه رفتن میشود.

 

انواع بیماری MS

پرستاری از بیمار ms

ام اس عودکننده بهبود یابنده (RRMS)

این نوع MS با دوره‌های التهاب فعال در سیستم عصبی مرکزی مشخص می‌شود و در آن دوره علائم قدیمی بدتر میشوند و علائم جدید هم ظاهر میشود اما با پایان یافتن دوران عود، شدت علائم کاهش می‌یابد اما علائم جدید و دائمی می‌توانند همیشه باقی بمانند.

تقریباً بین ۸۰ تا ۹۰ درصد از افراد مبتلا به این بیماری، دوره عودکننده بهبودیافته را طی می‌کنند. اکثر افراد مبتلا به این نوع MS در نهایت به نوع  پیشرونده ثانویه مبتلا می‌شوند.

ام اس پیشرونده ثانویه (SPMS)

این نوع ام اس هم فاز دوم ام اس عودکننده بهبود یابنده که در آن پیشرفت علائم و افزایش ناتوانی ایجاد میشود.

اکثر افرادی که دارای عودکننده بهبود یابنده هستند، در نهایت به ام اس پیشرونده ثانویه مبتلا می‌شوند اما تجربه هر فرد متفاوت از دیگری است.

ام اس پیشرونده اولیه (PPMS)

در این فاز هم هیچ عود اولیه ای وجود ندارد که نشانه شروع بیماری باشد در عوض علائم MS به تدریج با گذشت زمان ظاهر می‌شوند.

کسانی که به آن مبتلا میشوند بهبودی مشخصی ندارند و فقط علائمشان کم میشود و البته درصد کمی از مبتلایان به این ام اس هم خوش خیم هستند.

ام اس بدخیم

تعداد کمی از افراد مبتلا به ام اس، به نوع بدخیم مبتلا می‌شوند. این نوع از مولتیپل اسکلروزیس با تشکیل سریع ضایعات در مغز و ستون فقرات تشخیص داده می‌شود. نوع بدخیم دارای علائم شدید، ناتوانی و احتمالاً مرگ همراه خواهد بود.

 

علل بیماری ام اس

علت این بیماری یک محرک بیرونی است که باعث برانگیختن و تهییج سیستم ایمنی علیه سلول‌های مغز و نخاع می‌شود.

البته که برخی از محققان گمان می‌کنند که حمله سیستم ایمنی به بدن، ناشی از انواع خاصی از عفونت‌های ویروسی است.

برخی دیگر به پایین بودن سطح ویتامین D به عنوان عامل اصلی اشاره می‌کنند. سیگار کشیدن همچنین خطر ابتلا به ام اس را افزایش می‌دهد.

ویژگی های مشترک افراد مبتلا به این عارضه هم عبارتند از :

سن : اکثریت، اولین علائم خود را در سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی تجربه می‌کنند

جنسیت : این بیماری در زنان دو تا سه برابر بیشتر از مردان است

آب و هوا : ام اس پنج برابر بیشتر در آب و هوای معتدل، نسبت به آب و هوای گرمسیری رایج است

ژن‌ها : افرادی که بستگان نزدیک آنها به MS مبتلا هستند، بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری خواهند بود؛ اما شواهدی وجود ندارند که نشان دهند این عارضه به طور مستقیم به ارث برده می‌شود

 

علائم و نشانه های بیماری ام اس

  • لرزش

لرزش ها اغلب در زمان حرکت و انجام فعالیت تظاهر پیدا می کنند. لرزش ها و اسپاسم عضلانی متداول است و با کمک فیزیوتراپ و درمان دارویی قابل درمان هستند.

  • اختلال در بلع

دیسفاژی و یا اختلال در بلع در زمان خوردن و آشامیدن شرایط ناخوشایندی را برای بیمار به وجود می اورد. در این زمینه یک گفتار درمان ممکن است توصیه به مصرف غذاهای مایع کند تا علاوه بر سهولت در بلع خطر آسپیراسیون را نیز کاهش دهد.

  • بی اختیاری ادرار و مدفوع

با پیشرفت کردن بیماری ام اس افراد کنترل ادرار و مدفوع خود را از دست می دهند به همین دلیل مجبور به استفاده از تجهیزاتی مانند پوشینه و یا سوند و … می شوند. مراقب و پرستار بیمار باید به حتمال عفونت ادراری در این افراد توجه کنند.

  • خستگی

خستگی مزمن یکی از نشانه های ام اس به شمار می رود. علت بروز خستگی در بیمار مبتلا به ام اس ناشی از فعالیت بیش از حد مغز، استرس، خستگی عضلانی ناشی از اسپاسم های مکرر، لرزش و عوارض دارویی و همچنین افسردگی باشد.

  • اختلال در هماهنگی

اختلال در هماهنگی می تواند بر تحرک و جابجایی بیمار تاثیر منفی داشته باشد و فرد را در معرض سقوط و اسیب هایی مانند شکستگی قرار دهد.

مراقبین با فراهم کردن تجهیزاتی مانند صندلی حمام، واکر و ویلچر و گیره ها می توانند از وقوع خطرات و آسیب های احتمالی جلوگیری کنند.

  • اختلال بینایی

اختلال در دید یک یا هرو چشم در بیمار مبتلا به ام اس شایع است.

  • سایر علائم ام اس

نشانه هایی مانند خارش و سوزش و احساس گزگز در نقاط مختلف بدن، میگرن و مشکل د تکلم نیز از دیگر نشانه های ام اس است.

 

پرستاری و نگهداری از بیمار ms در منزل

پرستاری از بیمار ام اس در منزل

کشور آمریکا حدود نیم میلیون نفر با بیماری ام اس زندگی می کنند. هر هفته حدود 200 نفر با علایم بیماری تشخیص داده می شوند. احتمال بیماری بیش از دو برابر زنان نسبت به مردان است و اغلب در افراد با اصل و نسب شمال اروپا!ام اس اکثرا افراد بین سنین 20 تا 50 سالگی شایع است. هر چند در افراد جوان تر یا پیر تر نیز این اختلال مزمن که روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارد مشاهده شده است. اگر چه این بیماری تحرک را محدود می کند،انجمن ملی MS گزارش می دهد که تقریبا همه افراد با بیماری ام اسمی توانند یک زندگی معمولی داشته باشند.

به دلیل اینکه یکی از علایم شایع ام اس خستگی است، انجام کارهای روزانه می تواند سخت شود. سایر علائم شامل اختلال در راه رفتن و حرکات کوچک، مشکل در حافظه، ضعف در دست و پا و افسردگی می باشد. همه ی این علایم می تواند باعث شود که کارهای روزانه مانند رسیدن به قرار ملاقات های پزشکی، کارهای در حال اجرا، بازدید از دوستان، خرید مواد غذایی، خانه داری ساده، نظافت شخصی و آماده کردن غذا را سخت کند.
مراقبت در خانه چگونه کمک می کند؟ پرستار بیمار در منزل در انجام فعالیت های روزانه که می تواند برای افراد مبتلا به ms چالش باشد، به بیمار کمک می کند.
اعضای خانواده که می خواهند به بهترین نحو نگهداری بیمار را انجام دهند، نمی توانند همیشه در زمان های نیاز کمک ارائه کنند و در نتیجه این منجر به استرس های اضافی برای آنها می شود.

پرستار بیمار در منزل می تواند تفاوت بین استرس و آرامش را نشان دهد، او با اطمینان دادن به همه اعضای خانواده در اینکه نگهداری بیمار به بهترین نحو در حال انجام است آرامش می دهد. برنامه های مراقبت شخصی مقابله با مشکلات روزانه ناشی از بیماری ام اس و نگهداری بیمار با همراهی پرستار بیماری که از یک مرکز خدمات مراقبتی استخدام می کنید می تواند راحت تر باشد. ایشان با ایجاد یک برنامه مشخص که برای رفع نیاز های بیمار مفید باشد می تواند در تمام زمینه ها به شما کمک کند.

 

پرستار بیمار ام اس

همانطور که گفته شد بیماری ام اس یک نوع بیماری می باشد که دستگاه ایمنی بدن خودش به سلول های عصبی بدن حمله می کند و بافت های اطراف عصب را تخریب می کند.

با وجود تحقیقات و آزمایشات مختلف متاسفانه هنوز راهی برای درمان قطعی بیماری ام اس پیدا نشده است اما آمارها نشان داده شده است که ویتامین D می تواند در کند کردن این بیماری موثرباشد و حتی در مواقعی باعث بهبودی این بیماری شده است .

آرامش و کاهش استرس یکی از مهمترین عواملی است که بیماران مبتلا به MS باید از آن بهره مند شوند و از این رو حضور یک پرستار بیمار MS می‌تواند بسیار راه گشا باشد. این پرستاران با برنامه مشخصی که دارند در همه ی زمینه ها به بیماران کمک خواهند کرد.

در صورت نیاز به پرستار بیمار ام اس می توانید با موسسه ما تماس گرفته و درخواست خود را اعلام نمایید تا کارشناسان ما بهترین پرستاران متخصص ام اس را برای شما عزیزان اعزام نمایند.

 

وظایف پرستار بیمار ام اس در منزل

  • روحیه دادن به بیمار اولین قدم از وظایف پرستار می باشد
  • فرد بیمار را تشویق به ورزش کردن کند
  • پرستار باید محیط اطراف بیمار را خنک و متعادل نگه دارد .
  • پرستار باید قسمت هایی از بدن بیمار را که احساس ضعف می کند به طور مرتب ماساژ دهد تا در آن قسمت گردش خون ایجاد شود.
  • پرستار باید همیشه مواظب باشد که بیمار همواره از عصا و واکر استفاده کند تا از زمین خوردن ناگهانی جلوگیری شود.
  • پرستار باید به طور مرتب بیمار را به جلسات فیزیوتراپی ببرد .
  • استحمام کردن بیمار توسط پرستار
  • بردن بیمار به دستشویی توسط پرستار
  • بیمارانی که ام اس آنها شدید است و نمی توانند حرکت کنند پرستار باید استحمام آنرا روی تخت انجام دهد.
  • غذا درست کردن برای بیمار و کمک کردن به بیمار برای غذا خوردن
  • پرستار بیمار ام اس برای روحیه دادن باید بیمار را هرچند وقت یکبار به تفریح و گردش ببرد.

 

نحوه دریافت خدمات پرستاری از بیمار ms چگونه است؟

پرستار بیمار ام اس

افرادی که قصد دارند، برای بیمار پرستار بیمار ام اس استخدام کنند، از طریق روش‌های مختلفی می‌توانند اینکار را انجام دهند، البته لزوم این شرایط رعایت قوانینی است که برای آن در نظر گرفته می‌شود. اولین مورد تحقیق و جستجو در مورد یک مرکز است.

دومین مورد این است که به ترجیح خود شخص پیگیر، این درخواست از طریق تماس انجام شود و یا حضوری! 
موضوع بعدی تکمیل فرمی است که در اختیار افراد قرار می‌گیرد که برای برخی از مراکز به صورت اینترنتی هم موجود است.

تا اینجای کار اطلاعات درون سیستم ثبت می‌شود و برای تایین استخدام پرستار بیمار ام اس زمانی در نظر گرفته می‌شود تا با وضعیت بیمار آشنایی پیدا کنند. در نتیجه سوابق و تجارب پرستار در اختیار متقاضی قرار داده خواهد شد و پرستار کار خود را آغاز می‌کند.

 

مزایا استفاده از خدمات پرستاری از بیمار ام اس در منزل چتر فیروزه ای

به دلیل بالارفتن راندمان و سرعت به انجام رساندن کارها، استقبال از پذیرش پرستار در منزل خیلی بالا رفته است. یکی از مزیت‌های اصلی برای استخدام پرستار در منزل این است که در تمامی بازه نگهداری، بر روی بیمار خود تسلط دارد و از این رو خیلی راحت‌تر می‌تواند از او مراقبت کند.

پرستاران به واسطه شغل با ارزشی که دارند، در زمینه برقراری ارتباط هم بسیار حرفه‌ای هستند. آن‌ها می‌دانند که روحیه بیمار چگونه است و همین باعث می‌شود تا کار را با علاقه و جذابیت بیشتری ادامه دهند تا در نتیجه روند بهبودی بیمار پیشرفت کند.

یکی دیگر از مزایای موجود در استخدام یک پرستار برای بیماران مبتلا به ام اس این است که خانواده‌ای که در جریان تمامی موضوعات هستند، رضایت زیادی از خدمات صورت گرفته خواهند داشت.

همین آرامش است که به بیمار روحیه می‌دهد و بار سنگینی را از روی دوش خانواده بر می‌دارد. کمتر شدن هزینه نسبت به بیمارستان هم یکی دیگر از مزایای استخدام کردن پرستار در منزل است، هزینه‌های جانبی کنار می‌روند و جایشان را به تهیه موارد مورد نیاز برای بیمار می‌دهند.

از مزایای درگیر نبودن با بیمارستان این است که بارها برای همه ما این اتفاق رخ داده است که به دلیل ترافیک و مطلوب نبودن شرایط آب و هوایی بسیاری از قرارهای مهم و ضروری را کنسل کرده‌ایم. در این زمان است که پرستار بیمار ام اس که باید مرتبا تحت نظر و کنترل باشد، در منزل به کمک او می‌آید و زمانی برای تلف کردن باقی نمی‌گذارد.

 

خدماتی که پرستار بیمار ام اس ارائه میدهد

پرستارری از بیمار

پرستاری و مراقبت تخصصی از بیمار

برای برخی از مبتلایان به ام اس مهم است که پرستار آموزش دیده از آن ها پرستاری و مراقبت کند. پرستاران حرفه ای در این حوزه آموزش دیده اند و می توانند وضعیت سلامتی بیماران را کنترل کنند و از پذیرش و بستری شدن غیرضروری در بیمارستان جلوگیری کنند.

مشاوران کاردرمانی

کاردرمانی درواقع راهنمایی و مشاوره تخصصی در مورد این است که چه تجهیزاتی می تواند به بهبود حرکت و تحرک ایمن در خانه و یا محیط بیرون به بیمار کمک کند، در صورتی که سقوط و آسیب به بیمار به حداقل برسد. مشاوران کار درمانی با ارائه راهنمایی و توصیه در مورد اطمینان از تحرک ایمن در خانه و محیط بیرون، سازگاری با محیط خانه با هدف بهبود شیوه زندگی بیماران مبتلا به ام اس در خانه آموزش دیده اند.

مدیریت مصرف داروها

پرستاران و مراقبان حرفه ای ما وظیفه دارند زمان مصرف هر دارو را به بیماران یادآوری کنند. آنها همچنین می توانند نسخه های داروخانه ای بیمار را تهیه کنند.

همراهی بیمار همانطور که نیاز دارد

مراقبان باید ضمن اطمینان از رعایت حریم خصوصی افراد، خدمت رسانی نماید. یک مراقب یا پرستار کاملاً منطبق با ارزش ها و نیاز های بیمار، زندگی را آسان و لذت بخش می کند، و در عین حال وظیفه حمایت روانی و  احساسی از بیمار را نیز بر عهده دارد.

کمک در انجام امور شخصی بیمار به صورت محتاطانه و حساس

این امور می تواند یکی از وظایف مراقبت از بیمار باشد. که شامل همراهی و کمک در اموری مانند حمام کردن و لباس پوشیدن را می باشد.  همچنین مواردی که باعث افزایش عزت نفس بیمار می شوند ، مانند کوتاه کردن ناخن ها یا مرتب کردن موها و …

برنامه ریزی و پخت وعده های غذایی

وعده های غذایی با توجه به انتخاب ، ترجیحات و نیازهای غذایی بیمار برنامه ریزی و پخته می شوند و همه در یک زمان مناسب شما سرو می شوند.

تسهیل هماهنگی های اجتماعی در خانه

مراقبان بیمار ابن اطمینان را به افراد خانواده می دهند که می توانید دوستان خود را برای معاشرت و جشن ها دعوت کنید ، پشتیبانی مورد نیاز برای لذت بردن از جمع دوستانه و عدم نگرانی در مورد سازماندهی هر چیزی را فراهم می کنند.

کمک در انجام کارهای نظافت منزل

این بخش شامل تمیز کردن اتاق ها و جاروبرقی در سرتاسر خانه است.

مراقبت از حیوان خانگی مورد علاقه شما

مراقبان، از حیوان خانگی شما مراقبت می کنند، از جمله همراهی سگ برای پیاده روی منظم و ویزیت های دامپزشکی و نیز تهیه اقلام مورد نیاز حیوانات.

 

enlightenedمطالب پیشنهادی : پرستاری از بیمار سکته ای در منزل ، پرستار کرونا

 

رفتارهای مناسب در نگهداری از بیمار ام اسی

بیماران ام اسی غیر از درمان و راه های درمانی مانند مصرف دارو، استفاده از وسایل و تجهیزات پزشکی مختلف در راستای بهبودی وضعیت، رژیم غذایی مناسب نیاز به رفتارهی مناسب از طرف اطرافیان دارند.

این بیماری ممکن است در روان آن ها نیز اختلال ایجاد کند. پرستاری از بیمار مبتلا به ام اس نیاز به روحیه قوی، دلسوزی و مهربانی دارد تا با بیمار به بهترین نحو برخورد کرد. از این رو با توجه به اهمیت این موضوع چند نمونه از رفتارهای مناسب را با هم مرور می کنیم.

  1. فراهم کردن محیطی آرام و بی تنش
  2. آموزش مهارت هایی مانند کنترل احساست، غلبه بر ترس و اضطراب و غیره به بیمار
  3. درک شرایط بیمار و رفتاری متناسب با شرایط زندگی او
  4. دادن انگیزه به بیمار
  5. خودداری از احساس ترحم به بیمار
  6. کمک از روان شناسان برای موقعیت های بحرانی
  7. رعایت نکات بهداشت روانی و جسمی بیمار
  8. عضویت در گروه های حمایت کننده

 

mail مطالب خواندنی : پرستار سالمند ، پرستار کودک در منزل ، دستگاه اکسیژن سنج

 

چه کار هایی به روند بهبود بیماری ام اس کمک میکند؟

پرستاری از بیمار ام اس

فضای خانه را برای آنها امن کنیم

با توجه به نشانه های اصلی ام اس که اختلال در تحرک و جابجایی و کاهش توانمندی این بیماران در مرور زمان است، محیط خانه نیز باید متناسب با توانمندی و محدودیت های بیمار مناسب سازی شود. به گونه ای که بیمار بتواند با کمترین تلاش و آسیب دیدگی به امور شخصی خود رسیدگی کند و احساس وابستگی کمتری نیز داشته باشد. تهیه تجهزات مناسب و در دسترس قرار دادن لوازم منزل برای بیمار می تواند در این زمینه به او کمک کند.

تجهیزات مناسب انتخاب کنید

برای بیمار مبتلا به ام اس استفاده از تخت های بیمارستانی که قابلیت تنظیم شدن دارند بهترین گزینه به شمار می رود. همچنین استفاده از توالت های سیار و تجهیزات مناسب برای جلوگیری از زخم بستر باید مد نظر قرار گیرد.

آمادگ جسمانی بیمار

اسپاسم عضلانی و سایر مشکلات مربوط به سیستم حرکتی تا حدودی با انجام فعالیت های بدنی مناسب قابل کنترل هستند. از این رو باید بیمار در برنامه های فعالیتی مناسب با توجه به توصیه متخصص خود به صورت روزانه درگیر باشد.

توجه به مصرف داروها

مصرف منظم داروها باید به صورت مداوم بررسی شود. مراقب بیمار باید نام دارو و چگونگی عملکرد دارو آشنایی کامل داشته باشد و همچنین از عوارض جانبی ان آگاه باشد.

مانع از انزوای اجتماعی در بیمار شوید

به دلیل افزایش محدودیت های حرکتی به مرور زمان و همچنین کاهش توانایی بیمار در برقراری ارتباط و مشارکت اجتماعی، احتمال افزایش افسردگی و انزوا در این افراد شدت می یابد. از این رو از عزیزان خود درخواست کنید تا حد امکان با دوستان خود رابطه خود را حفظ کنند و به ملاقات ان ها بروند و یا ان ها را به منزل خود دعوت کنند.

رژیم غذایی مناسب برای بیمار تهیه کنید

بیماران مبتلا به ام اس باید روزانه تمام گرو های غذایی را مصرف کنند. ترجیحا از مصرف مواد قندی و چرب پرهیز کنند. مهمترین نکته در تغذیه مبتلایان به ام اس تامین ویتامین دی مورد نیاز بدن است. منبع اصلی تامین  ویتامین دی افتاب است. اما برخی از مواد غذایی غنی شده با ویتامین دی و روغن جگر گاو و روغن کبد ماهی حاوی ویتامین دی هستند که باید مورد استفاده بیمان قرار بگیرند. غذاهای کنسرو شده و  دارای افزدنی های  را محدود کنید.

از خود مراقبت کنید

به راحتی طی درگیر شدن در مراقبت از دیگران ما نیازهای خود را فراموش می کنیم. اما باید با دقت به سلامتی خود توجه کنیم و اختلال در الگوی خواب و غذا و تغییرات خلقی خود را جدی بگیریم.

 

بیمار مبتلا به ام اس تا چه زمانی به پرستار نیاز دارد؟

پرستار بیمار ام اس در منزل

بازه مراقبتی پرستار بیمار ام اس با دیگر پرستارها فرق می‌کند، زیرا هنوز راه حلی برای درمان این بیماری عصبی پیدا نشده و از این جهت باید مدت زمان را طولانی در نظر گرفت.

از این رو در حالت نرمال بیمارانی که به بیماری‌های مزمن و پیشرونده ای مانند ام اس مبتلا هستند، باید تا آخر عمر از پرستار متخصص در این زمینه استفاده کنند.

 

تغذیه بیمار ام اس چگونه است؟

پیشتر نیز به تغذیه غذای مناسب و تاثیر آن بر روی بدن فرد مورد نظر اشاره شد، اما به طور کلی بیمار باید تمامی گروه‌های غذایی را در طول روز تغذیه کند و از مصرف مواد قندی و همچنین چرب به شدت بپرهیزد.

یک پرستار بیمار ام اس به خوبی می‌داند که ویتامین دی در این بیماری نقش اصلی را دارد، پس باید با آفتاب دادن و همچنین تحت نظر پزشک این ویتامین برای بیمار حتما در نظر گرفته شود. نکته دیگر هم این است که باید مصرف غذاهای کنسروی محدود شوند.

 

نکاتی که بیماران ام اس باید رعایت کنند

  1. انجام فیزیوتراپی جهت قدرت تحرک، تعادل، مبارزه با خستگی، درد، ضعف، به دست آوردن تعادل و حتی غلبه بر مشکلات مثانه، سفتی و بی ثباتی آن
  2. انجام ورزش هایی زیر نظر پزشک بیمار
  3. نوشیدن مایعات و استفاده از دارو در کنترل ادرار بیمار تاثیرگذار خواهد بود.
  4. مصرف داروهای مناسب که ضایعات مغز و نخاع را کاهش دهد.
  5. ایمن بودن محیط کار و منزل
  6. تامین دارو از طریق موسسات خیریه یا مراکزی که ارائه کننده خدمات به بیماران ام اسی هستند.
  7. حفاظت از پوست در برابر اصطکاک، فشار و گرمای بیش از حد، رطوبت و یا خشکی
  8. خواب و استراحت کافی در شبانه روز
  9. محیط اطراف بیمار را برای او امن کنید.
  10. سعی کنید محیطی آرام برای بیمار فراهم کنید.
  11. سعی کنید از تجهیزات مناسب برای بیمار استفاده کنید مانند استفاده از تخت های برقی ، استفاده از تشک های مواج ( برای جلوگیری از زخم بستر ) ، استفاده از توالت های سیار
  12. هنگام مصرف دارو پرستار بیمار ام اس  باید به طور مرتب مواظب باشد که بیمار حساسیتی نسبت به داروها نداشته باشد در صورت مشاهده حساسیت به پزشک مربوطه اطلاع داده شود.
  13. به دلیل نقص حرکتی در اعضای بدن بیمار ، بیمار دچار خجالت و انزوای اجتماعی می شود و این امر باعث پایین آمدن روحیه ی او می شود . پس همیشه سعی کنید ارتباطات اجتماعی بین بیمار و اطرافیان را حفظ کنید .
  14. خانواده و پرستار باید نسبت به رژیم غذایی بیمار دقت لازم را داشته باشد و سعی کند غذاهایی به بیماربدهد که دارای ویتامین دی باشند و از غذاهایی که مواد قندی و چربی بالا دارند پرهیز نمایند.

 

درمان قطعی بیماری ام اس

درمان قطعی بیماری ام اس وجود ندارد اما موارد زیر برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری استفاده میشود :

  • کورتیکواستروئیدها
  • تبادل پلاسما (پلاسمافرزیس)
  • داروی اینترفرون بتا
  • گلاتیرامر استات
  • فینگولیمود
  • دی‌ متیل فومارات
  • دیروکسیمل فومارات
  • تری فلونوماید
  • سیپونیمود
  • کلادریبین

سوالات متداول

بیماری ام اس چیست؟

از ام اس به عنوان یک بیماری خود ایمنی یاد می‌شود. در این حالت سیستم ایمنی بدن به سیستم اعصاب مرکزی حمله می‌کند.

وظایف پرستار بیمار MS در منزل چیست؟

  1. روحیه دادن به بیمار اولین قدم از وظایف پرستار می باشد
  2. فرد بیمار را تشویق به ورزش کردن کند
  3. پرستار باید محیط اطراف بیمار را خنک و متعادل نگه دارد .
  4. پرستار باید قسمت هایی از بدن بیمار را که احساس ضعف می کند به طور مرتب ماساژ دهد تا در آن قسمت گردش خون ایجاد شود.
  5. پرستار باید همیشه مواظب باشد که بیمار همواره از عصا و واکر استفاده کند تا از زمین خوردن ناگهانی جلوگیری شود.
  6. پرستار باید به طور مرتب بیمار را به جلسات فیزیوتراپی ببرد .
  7. استحمام کردن بیمار توسط پرستار
  8. بردن بیمار به دستشویی توسط پرستار

مرکز چتر فیروزه ای برای این بیماران چه خدماتی ارائه میدهد؟

  • پرستاری و مراقبت تخصصی از بیمار
  • مشاوران کاردرمانی
  • مدیریت مصرف داروها
  • همراهی بیمار همانطور که نیاز دارد
  • کمک در انجام امور شخصی بیمار به صورت محتاطانه و حساس
  • برنامه ریزی و پخت وعده های غذایی
  • تسهیل هماهنگی های اجتماعی در خانه
  • کمک در انجام کارهای نظافت منزل
  • مراقبت از حیوان خانگی مورد علاقه شما

امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید