X
۰۲۶۳۴۲۹۳۴۳۷ دفتر مرکزی
روش های حمام در تخت برای سالمندان و بیماران

رعایت بهداشت و استحمام برای افراد بیمار و سالمندی که وابسته به تخت هستند یک امر بسیار مهم و ضروری محسوب می‌شود که می‌تواند از به خطر افتادن سلامت این افراد پیشگیری نماید. برخی افراد به دلیل افزایش سن و شدت پیدا کردن بیماری، ممکن است توانایی خارج شدن از تخت خود و یا به تنهایی حمام کردن را نداشته باشند.

مهرآوران چتر فیروزه ای
مهرآوران چتر فیروزه ای

رعایت بهداشت و استحمام برای افراد بیمار و سالمندی که وابسته به تخت هستند یک امر بسیار مهم و ضروری محسوب می‌شود که می‌تواند از به خطر افتادن سلامت این افراد پیشگیری نماید. برخی افراد به دلیل افزایش سن و شدت پیدا کردن بیماری، ممکن است توانایی خارج شدن از تخت خود و یا به تنهایی حمام کردن را نداشته باشند. حمام در تخت بیمار یا سالمند باید به آرامی و با مهارت انجام شود، به همین دلیل پیش از اقدام به استحمام بیمار یا سالمند وابسته به تخت، بهتر است اطلاعات لازم کسب نموده و سپس اقدام به انجام این کار نمایید. علاوه بر این باید توجه داشته باشید که شما می‌توانید استحمام بیمار یا سالمند خود را بر عهده پرستار در منزلی که برای نگهداری از بیمار یا سالمند خود استخدام نموده‌اید قرار دهید. برای آشنایی بیشتر با هدفت حمام در تخت بیمار یا سالمند، وسایل و لوازم مورد نیاز برای حمام بیمار در تخت، مراحل حمام در تخت برای سالمندان و بیماران و نحوه استخدام پرستار در منزل این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

هدف از استحمام بیمار یا سالمند وابسته به تخت چیست؟

افراد بیمار یا سالمند ممکن است با پیشرفت بیماری یا افزایش سن، ممکن است برای مدت زمان کوتاهی و یا به صورت دائمی نیاز باشد که  روزهای خود را بر روی تخت یا ویلچر سپری کنند. به همین دلیل استحمام این افراد کمی دشوار خواهد بود و اگر استحمام این افراد به درستی و در زمان نیاز انجام نشود، مشکلات مختلفی از جمله ابتلا به زخم بستر و عفونت را به همراه خواهد داشت. علاوه بر این، استحمام بیمار یا سالمند می‌تواند به بالا بردن روحیه، شادابی و تسریع روند بهبودی فرد کمک می‌کند.

وسایل مورد نیاز برای حمام بیمار در تخت

  • تعدادی حوله
  • دو عدد لگن
  • دو عدد لیف برای شستشو و آب کشیدن بیمار
  • شامپو، صابون و کرم نرم کننده بدن
  • ملحفه یا زیرانداز بزرگ
  • دستکش یکبار مصرف
  • آب گرم با درجه حرارت 43 تا 46 درجه
  • وسایل اصلاح (در صورت نیاز)
  • ناخن‌گیر
  • شانه
  • لباس تمیز

اقدامات لازم پیش از حمام در تخت سالمند یا بیمار

  • یک فضای خصوصی برای بیمار فراهم نمایید تا حریم خصوصی ایشان حفظ شده و با آرامش و آسودگی خاطر به استحمام بپردازد.
  • برای آنکه از خیس شدن تخت جلوگیری نمایید، یک ملحفه یا زیرانداز بزرگ زیر لگن پهن نمایید.
  • به بیمار کمک کنید تا لباس‌های خود را در آورد.
  • بهتر است برای حفظ حریم شخصی بیمار هنگام درآوردن لباس‌ها، یک روپوش با ملحفه بر روی بدن بیمار بیندازید.

مراحل حمام کردن سالمند وابسته به تخت

  1. مرحله اول: ابتدا باید زیر بیمار یک ملحفه یا زیرانداز انداخته شود تا از خیس شدن تخت جلوگیری شود.
  2. مرحله دوم: لگن‌ها را از آب ولرم پر کرده و حتما به درجه حرارت آب توجه نمایید تا بیش از حد سرد یا داغ نباشد.
  3. مرحله سوم: تخت بیمار را بالا بیاورید تا استحمام بدن بیمار بدون مشکل انجام شود.
  4. مرحله چهارم: شستن بدن بیمار باید قسمت به قسمت انجام شود. با توجه به این موضوع یک لیف را خیس نموده و از سر بیمار شروع به شستن و تمیز کردن نمایید.
  5. مرحله پنجم: پس از شستن سر، صورت و گردن بیمار، این 3 قسمت را با یک لیف دیگر تمیز نموده و سپس با حوله خشک نمایید.
  6. مرحله ششم: پس از سر، صورت و گردن، بالا تنه و بازوهای بیمار را بشویید.
  7. مرحله هفتم: در مرحله بعد پاهای بیمار را باید بشویید. بهتر است ابتدا یک پا را کامل شسته و خشک نمایید، سپس اقدام به شستن پای دیگر کنید.
  8. مرحله هشتم: پس از شستن پاها، بیمار را جابجا کرده و به شکم بخوابانید تا قسمت پشت و کمر بیمار را بشویید.
  9. مرحله نهم: هنگام شستشوی بدن به خراش‌های کوچک، جوش‌های بدن، کهیر و … توجه نمایید تا موجب زخم شدن بدن بیمار نشوند. همچنین بدن بیمار را مورد بررسی قرار دهید تا از عدم وجود زخم بستر و عفونت در نقاط مختلف بدن بیمار اطمینان پیدا کنید.
  • مرحله دهم: در صورتی که بیمار توانایی شستن بخش میانی و ناحیه خصوصی خود را دارد، بهتر است این مرحله را بر عهده خود بیمار قرار دهید. اما اگر بیمار توانایی ندارد، شستن این بخش را در مرحله آخر قرار دهید.
  • مرحله یازدهم: نمایید تا از خشک شدن و ایجاد زخم و خراشیدگی بر روی پوست جلوگیری شود.
  • مرحله دوازدهم: پس از اتمام شستشوی بدن بیمار، بیمار را از وزش باد و قرار گرفتن در معرض سرما دور نگه دارید و در پوشیدن لباس به بیمار کمک نمایید.

پس از استحمام بیمار یا سالمند در تخت چه اقداماتی باید انجام داد؟

پس از آنکه بدن بیمار یا سالمند به طور کامل خشک شد، بهتر است برای مرطوب و نرم ماندن پوست بدن بیمار، از کرم‌های مرطوب‌کننده، نرم کننده و یا لوسیون بدن استفاده کنید تا از خشک شدن پوست بدن و ایجاد خراش و زخم به دلیل وجود اصطکاک بین لباس یا ملحفه تخت و پوست بدن بیمار جلوگیری شود. استحمام به موقع بیمار یا سالمند و حفظ رطوبت لازم پوست ایشان، می‌تواند از بروز زخم بستر در افراد سالمند و بیماران وابسته به تخت جلوگیری نماید. برای آشنایی بیشتر با زخم بستر و روش‌های پیشگیری و درمان آن، می‌توانید به مقاله درمان زخم بستر و زخم دیابتیک در منزل مراجعه نمایید.

استخدام پرستار در منزل

یکی از وظایفی که پرستار بیمار و یا پرستار سالمند در منزل برعهده دارد، حمام در تخت بیمار یا سالمند است که شما می‌توانید با استخدام پرستار از مجموعه چتر فیروزه‌ای از این خدمات نیز بهره‌مند شوید. مجموعه چتر فیروزه‌ای انواع خدمات پزشکی و پرستاری از جمله پرستار سالمند در منزل و پرستار بیمار در منزل را به شما عزیزان ارائه می‌دهد و شما می‌توانید با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید تا درخواست خود مبنی بر استخدام پرستار در منزل را در چتر فیروزه‌ای ثبت نمایید.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید