آبله مرغان در بزرگسالی
آبله مرغان در بزرگسالی که امکان دارد بسیاری از افراد این بیماری را در کودکان مشاهده کرده باشند و به همین خاطر در سنین بزرگسالی افراد کمتر دچار این بیماری میشوند. ابله مرغان از جمله بیماری هایی است که فرد یک بار در طول زندگی اش دچار آن میشود واحتمال ابتلا به این بیماری در دفعات بعدی کاهش مییابد اما در حالت کلی آبله مرغان در بزرگسالان وجود دارد و امکان دارد شما این بیماری را بگیرید.
آبله مرغان در سنین پایین و کودکان خطر زیادی ندارد و نیاز به درمان خاصی ندارد. کودکان تنها با گذراندن بازه زمانی یک هفته الی ده روزه خود به خود بهبود پیدا میکنند البته حواستان به این نکته باشد که در این بازه زمانی کودک نیاز به مراقبت و نگهداری دارد تنها نکته که شما باید رعایت کنید این است که در زمان بیماری کودک از انتقال آن پیشگیری کنید. ویروس آبله امکان دارد برای افراد بزرگسال به خصوص خانمهای باردار و افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند، بسیار خطرناک باشد.
بیماری زونا در سالمندان چیست؟
امکان اینکه افراد سالمند دچار بیماری زونا شوند خیلی بیشتر از سایر گروه های دیگر است. تمامی افراد آبله مرغان را تجربه میکنند. خیلی از مردم تصور میکنند که بعد از درمان زونا، بیماری به طور کامل ریشه کن شده است اما این تصور کاملا اشتباه است زیرا ویروس آن در گرههای عصبی پوست به صورت غیر فعال، زنده میماند. از طرفی هم با افزایش سن سیستم ایمنی بدن به شدت کاهش میابد. همین عوامل دقیقا موجب فعال شدن ویروس زونا میشود و شما ضایعات پوستی و نواری از تاولها در یک طرف بدن سالمند مشاهده میکنید که نشان دهنده ابتلا به زونا است.
انتقال بیماری زونا در سالمندان
ویروس زونا نیز مانند ویروس آبله مرغان واگیر دار است یعنی مایعی که در اثر ترکیدن تاول از بدن فرد بیمار خارج میشود با تماس بدن فرد سالم او را در معرض ابتلا به بیماری قرار میدهد. البته این نکته را در نظر بگیرید که در افرادی که هنوز آبله مرغان نگرفتهاند، به شکلآبله مرغان بروز میکند.
به همین دلیل بهتر است نواحی زخم را بپوشانیم تا از خطر ابتلا شدن به زونا جلوگیری کنیم. بیماران که دچار این بیماری میشوند نیاز به مراقبت و نگهداری دارند ولی به دلیل اینکه بسیاری از خانواده ها شاغل هستند نمیتوانند از فرد بیمار مراقبت و نگهداری کنند. شما میتوانید پرستار سالمند در کرج استخدام کنید شما میتوانید برای برای اطلاعات بیشتر با شرکت چترفیروزه ای تماس بگیرید.
چه افرادی باید با سالمندان مبتلا به زونا هیچ تماسی نداشته باشند؟
تمامی افراد خانواده، زمانی که سالمند به بیماری زونا مبتلا میشود باید رعایت کنند و به او نزدیک نشوند اما این حساسیت برای بعضی از افراد خانواده بیشتر است. در این وضعیت شما میتوانید از پرستار سالمند خود بخواهید که لباس و استحمام سالمند را انجام بدهد زیرا آنها در این موارد بسیار دقت میکنند و تجربه کافی دارند. افرادی که نباید به سالمند نزدیک شوند شامل:
- خانم های بارداری که تا الان دچار بیماری آبله مرغان نشده اند.
- کودکانی که واکسن زونا نزده اند
- کودکانی که تا الان آبله مرغان نگرفته اند.
- افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
- نوزادان
- افرادی که پیوند اعضا انجام داده اند
علائم بیماری زونا در سالمندان
اولین علائم زونا در سالمندان قرمز شدن بخشی از پوست آن ها است که بعد از مدتی به تاول های قرمز رنگ پر از مایع تبدیل میشود اما سالمندان علائم دیگری دارند که شامل:
خارش و حساسیست در نواحی زخم
- گزگز کردن بخشی از پوست
- سوزش یا مور مور شدن پوست
- تاول های که سر باز میکنند
- حساسیت به نور
- قرمز شدن پوست
- تب و خستگی
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟
شما زمانی که علائم بیماری زونا را در سالمند مشاهده کرید باید به پزشک مراجعه کنید. اما در بعضی مواقع مراجعه سالمند به پزشک متخصص ضروریتر است زیرا علائم بیشتر شده است که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
- زمانی که درد ناشی از بیماری زونا در اطراف چشم سالمند به وجود بیاید شما باید سریعا با پزشک مراجعه کنید. این علائم اگر رفع نشود میتواند خطرات بیشتری داشته باشد.
- زمانی که یکی از اعضای خانواده شرایط ایمنی ضعیفی دارند نباید به سالمندان که مبتلا به زونا شده اند نزدیک شوند. نوزادان، افرادی که دچار بیماری عصبی و اچ ای وی هستنند از جمله کسانیی هستند که نباید به آن ها نزدیک شوند زیرا خطرات زیادی دارد.
مراقبت از سالمند هنگام ابتلا به زونا
شما باید در هنگام مراقبت از سالمندان نکاتی را رعایت کنید که این نکات شامل:
- پرستار سالمند باید تمامی دستورات پزشک را انجام بدهد تا سالمند خوب شود.
- حمام بردن کودک یا کمپرسور یخ باعث کاهش خارش و درد میشود.
- پرستار نباید لباس های چسبان وپلاستیکی برای سالمندان انتخاب کند زیرا باعث افزایش خارش و درد شدید میشود.
- در صورت درد شدید میتوانید از پماد ها، لوسیون، آنتی بیوتیک و مسکن های دیگر استفاده کنید.
- پرستار باید هر روز محل زخم را ضد عفونی کند.