X
۰۲۶۳۴۲۹۳۴۳۷ دفتر مرکزی
آرتروز در سالمندان

بیماری آرتروز یا استئو آرتریت میتواند همه افراد اعم از پیر و جوان و زن و مرد را درگیر کند ولی احتمال ابتلای افراد مسن به این بیماری بیشتر است. زمانی که سالمندان به آرتروز دچار میشوند، مفاصل آنها خشک میشود و به همین دلیل در حرکت و نشست و برخاست دچار مشکلات شدیدی میشوند.

مهرآوران چتر فیروزه ای
مهرآوران چتر فیروزه ای

بیماری آرتروز چیست؟ آرتروز از بیماری هایی است که موجب تحلیل مفاصل و از بین رفتن غضروف ها و در نتیجه درد شدید در مفاصل میشود. برای آن که با بیماری آرتروز در سالمندان، علائم، درمان و مراقبت از سالمندان مبتلا به آرتروز آشنا شوید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

بیماری آرتروز چیست؟

حتما تا به حال افراد پیری را دیده اید که بسیار سخت راه میروند و در حرکت کردن مشکل دارند. این افراد هنگام راه رفتن درد بسیار زیادی را در ناحیه آسیب دیده احساس میکنند. اما آرتروز چیست؟ میدانید که در میان مفاصل غضروف هایی وجود دارند که از ساییده شدن استخوانها به هم جلوگیری میکنند. زمانی که بیماری آرتروز بروز میکند این غضروف ها کم کم از بین میروند. در نتیجه استخوانها بدون هیچ مانعی به طور مستقیم به هم ساییده میشوند. این ساییده شدن استخوانها منجر به دردهای بسیار شدید، تورم، التهاب و حرکات سخت میشود. بیماری آرتروز معمولا زانو، ران، ستون فقرات و انگشتان دست را درگیر میکند. 

آرتروز در سالمندان

بیماری آرتروز یا استئو آرتریت میتواند همه افراد اعم از پیر و جوان و زن و مرد را درگیر کند ولی احتمال ابتلای افراد مسن به این بیماری بیشتر است. زمانی که سالمندان به آرتروز دچار میشوند، مفاصل آنها خشک میشود و به همین دلیل در حرکت و نشست و برخاست دچار مشکلات شدیدی میشوند. این مشکلات میتوانند بر کیفیت زندگی سالمندان تاثیر منفی بگذارند. 

آرتروز در سالمندان

علائم بیماری آرتروز در سالمندان

بیماری آرتروز پیش رونده است و با گذشت زمان شدیدتر میشود. برخی از مهمترین علائم این بیماری عبارت اند از:

درد مفاصل

از مهمترین نشانه های ابتلای سالمند به بیماری آتروز، دردهای مفصلی است. ممکن است در اوایل ابتلا به این بیماری، درد مفاصل کم باشد و سالمند آنها را به پای بالا رفتن سن بگذارد و جدی نگیرد اما رفته رفته با گذشت زمان دردهای مفصلی شدیدتری ظاهر میشود که حرکات و در نتیجه زندگی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد.

خشکی مفاصل

خشکی مفاصل نیز از مهمترین علائم بیماری آرتروز در سالمندان است که بیشتر در مواقعی احساس میشود که فرد زمان طولانی یکجا نشسته باشد یا تازه از خواب بیدار شده باشد.

ساییدگی استخوانها

گفتیم که بیماری آرتروز منجر به از بین رفتن غضروف ها و ساییدگی استخوانها میشود. بیمار سالمند گاهی این ساییدگیها را به وضوح حس میکند و صدای خورده شدن استخوانها به هم را میشنود. 

برخی از عوامل ابتلا به بیماری آرتروز در افراد مسن

پیری و بالا رفتن سن

آرتروز یک بیماری فرسودگی است که با بالا رفتن سن بروز میکند. به همین دلیل آرتروز در سالمندان بسیار شایع است.

ژنتیک

گاهی ممکن است بیماری آرتروز از جهش های ژنتیکی به وجود بیاید یا از بستگان درجه یک فرد به ارث برسد.

برخی بیماریها 

برخی از بیماریها همچون بیماری دیابت، روماتیسم مفصلی و ... میتوانند احتمال ابتلا به آرتروز را در سالمندان افزایش دهند. 

سبک زندگی

عدم تحرک، تغذیه نامناسب و گاهی کارهای سنگینی که فرد در دوران جوانی انجام میدهد، میتواند بر احتمال ابتلای او به آرتروز بیفزاید. به طور مثال اگر در سنین پایینتر به مفاصل خود فشار آورده باشد، بروز آتروز در او تعجب آور نیست.

حرکات ورزشی ناصحیح

همانطور که ورزشهای سالم میتوانند سلامتی افراد را تا حد زیادی تضمین کنند، حرکات ورزشی غلط نیز میتوانند به بدن و مفاصل فرد آسیب برسانند. برخی از ورزشها مانند ورزش کوهنوردی میتوانند روند از بین رفتن غضروفها را تسریع ببخشند و باعث بروز بیماری آرتروز در سنین پایینتر شوند. 

درمان آرتروز در سالمندان

بیماری آرتروز درمان کاملی ندارد، اما با استفاده از روشهایی میتوان دردهای آن را کاهش داد و از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد. این روشها شامل موارد زیر هستند:

تغییر سبک زندگی

برای آن که سالمند با وجود ابتلا به بیماری آرتروز احساس سلامتی کند، باید سالم زندگی کند. این سالم زندگی کردن میتواند شامل تغذیه سالم و کنترل وزن، دوری از استرس و ورزش منظم باشد. غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان، میوه ها و سبزیجات، و ماهی تازه میتوانند به احساس سلامت و کاهش درد سالمند کمک کنند. 

کار درمانی

کار درمانی میتواند شامل طب سوزنی، ماساژ و درمان های فیزیکی باشد. متخصصان مربوطه با توجه به شرایط سالمند بهترین این درمانها را کاهش درد و بهبود عملکرد او تجویز میکنند.

مصرف برخی داروها

در شرایط خاصی پزشکان داروهایی مانند مسکن را برای تسکین درد سالمندان عزیز تجویز میکنند. برخی داروها نیز آنزیم های خاصی که موجب تحلیل شده اند را مورد هدف قرار میدهند و بیماری فرد را بهبود میبخشند.

درمان آرتروز در سالمندان

مراقبت از سالمند مبتلا به آرتروز

علائم اولیه آرتروز در سالمندان چندان اذیت کننده نیست و فرد در آن زمان میتواند به امور شخصی خود رسیدگی کند. اما در صورتی که علائم شدید بروز کند، سالمند ممکن است از کارهای شخصی خود یا آشپزی و حرکت باز بماند. در این صورت باید فردی باشد که به مراقبت از سالمند بپردازد. بدون شک فرزندان افراد مسن هر کدام سر زندگی خود و درگیر مشکلات خود هستند و بیشترین کاری که از دستشان بر می آید این است که گهگاهی به والدین پیر خود سر بزنند و خریدهای آنها را انجام دهند. 

بنابراین بهترین اقدام برای خوشحال کردن و مراقبت از سالمند مبتلا به آرتروز استخدام پرستار سالمند است تا به صورت تمام وقت یا نیمه وقت از سالمند شما نگهداری کند. پرستاران و نیروهای حرفه ای آژانس پرستاری چتر فیروزه ای برای پرستاری از سالمندان در خدمت شما عزیزان میباشند.

 



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید