X
۰۲۶۳۴۲۹۳۴۳۷ دفتر مرکزی
عفونت گوش در کودکان

عفونت گوش در کودکان یکی از مشکلات رایج در سنین کودکی است که نگرانی و اضطراب والدین را به همراه خواهد داشت. این عفونت به طور معمول در گوش میانی رخ می‌دهد اما می‌تواند در ناحیه گوش خارجی نیز با وارد شدن باکتری از طریق آب‌های آلوده، اتفاق بیفتد.

مهرآوران چتر فیروزه ای
مهرآوران چتر فیروزه ای
زمان خواندن این مطلب: 5 دقیقه

دلایل بسیاری هستند که موجب ابتلا کودکان به عفونت گوش می‌شوند که این عفونت می‌تواند خود را در نوع مختلف نشان دهد. جهت تشخیص عفونت گوش در کودکان ابتلا باید به خوبی با علائم آن آشنا شده و پس از اطمینان از ابتلا به این بیماری، آن را درمان نمایید. در صورتی که صاحب کودک یا کودکانی در سنین 6 ماه تا 2 سال هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید تا اطلاعات کافی درباره عفونت گوش در کودکان بدست آورید.

عفونت گوش در کودکان چگونه به وجود می‌آید؟

عفونت گوش معمولا به التهاب یا عفونت در گوش گفته می‌شود که ابتلا به این عفونت در کودکان بسیار شایع‌تر از بزرگسالان است. این بیماری به طور معمول با سرماخوردگی آغاز شده و با گوش درد، کاهش شنوایی و تب همراه است. دلایل مختلفی برای ابتلا به عفونت گوش در کودکان وجود دارد که در ادامه به بررسی این دلایل می‌پردازیم.

1. عفونت دستگاه تنفسی فوقانی: در اغلب موارد عفونت گوش توسط باکتری ایجاد شده و علائم خود را با شروع سرماخوردگی یا بروز سایر عفونت‌ها در دستگاه تنفسی فوقانی کودک نشان می‌دهد. در صورتی که عفونت تنفسی فوقانی کودک باکتریایی باشد، این باکتری می‌تواند به گوش میانی نیز وارد شده و موجب عفونی شدن آن شود. اما در برخی موارد ممکن است عفونت سیستم تنفسی به وسیله یک ویروس ایجاد شده باشد. در صورت ویروس می‌تواند به بخش‌های مختلف کشیده شده و موجب بروز عفونت و انتقال آن به گوش میانی شود. بدین صورت عفونت ثانویه ایجاد می‌شود.

2. نارسایی شیپور استاش: لوله شیپور استاش در کودکان افقی‌تر، کوچک‌تر و کوتاه‌تر از بزرگسالان است. به همین دلیل مایعات به سختی از گوش خارج شده و به آسانی موجب مسدود شدن این لوله می‌شوند.

3. ضعیف بودن سیستم ایمنی: به طور معمول سیستم ایمنی کودکان 6 تا 2 سال به خوبی توسعه نیافته و سیستم ایمنی در بدن آن‌ها عملکرد ضعیف‌تری دارد. به همین دلیل به سختی می‌توانند با عوامل بیماری‌زا مبارزه کرده و سریع‌تر از بزرگسالان بیمار می‌شوند.

4.آلرژی: حساسیت نشان دادن به مواد آلرژی‌زا موجب بروز التهاب در لوله استاش و انسداد آن می‌شود. در نتیجه کودک دچار عفونت گوش می‌شود.

5. عوامل محیطی: قرار گرفتن در معرض محیط آلوده همچون دود سیگار می‌تواند عفونت ایجاد کند.

6. آب آلوده: در صورتی آب آلوده به داخل گوش کودک وارد شود، می‌تواند عفونت گوش خارجی ایجاد کند. این نوع عفونت اغلب در کودکانی اتفاق می‌افتد که در استخر شنا می‌کنند.

علائم و نشانه‌های عفونت گوش در کودکان

●      درد گوش

●      تب

●      ترشح از گوش

●      کاهش شنوایی

●      بی‌اشتهایی

●      اختلال در خواب

●      گریه و بی‌قراری

●      کشیدن گوش‌ها

●      مشکل در تعادل

چگونه می‌توان عفونت گوش در کودکان را تشخیص داد؟

اولین راهی که می‌تواند به شما کمک کند تا عفونت گوش را در کودک خود تشخیص دهید، توجه به علائم عفونت گوش است که آیا این علائم در کودک شما وجود دارد یا خیر. در صورت مشاهده این علائم در کودک خود، می‌توانید به پزشک مراجعه نمایید تا وجود عفونت در گوش کودک را تایید نماید. پزشک با بررسی وضعیت گوش به وسیله دستگاه مخصوص و مشاهده قرمزی و برآمدگی پرده گوش می‌تواند از بروز عفونت اطمینان پیدا کند. علاوه بر این می‌تواند به وسیله اتوسکوپ پنوماتیک، در داخل کانال گوش بدمد تا از وجود یا عدم وجود مایع پشت پرده گوش اطمینان پیدا کند.

راه درمان عفونت گوش کودکان چیست؟

به طور معمول برای درمان عفونت گوش در کودکان 6 ماه تا 2 سال، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود تا به مدت 10 روز مصرف کند. برای کودکان بالای 2 سال نیز لازم است آنتی‌بیوتیک مصرف شود اما می‌توانند در کنار آن با تجویز پزشک، مسکن نیز مصرف کنند تا درد کودک را کاهش دهد. به طور کلی برای درمان عفونت گوش کودکان می‌توان از روش‌های زیر بهره‌مند شد:

●      مصرف داروهای چرک خشک‌کن و آنتی بیوتیک

●      تخلیه مایع با لوله‌های تهویه گوش

●      عمل جراحی جهت از بین بردن عفونت

آشنایی با انواع عفونت گوش در کودکان

عفونت گوش در کودکان بر اساس ناحیه ایجاد شده به دو نوع عفونت گوش میانی (اوتیت میانی) و عفونت گوش خارجی (اوتیت گوش خارجی) دسته‌بندی می‌شود.

1.    عفونت گوش میانی (اوتیت میانی): گوش میانی به لوله‌ای به نام شیپور استاش متصل است که این لوله به حلق راه دارد. وظیفه این لوله ایجاد تعادل میان فشار هوا در گوش است که در صورت مسدود شدن، موجب تجمع مایع در داخل گوش میانی شده و زمینه را برای رشد باکتری‌ها و ویروس‌ها فراهم می‌کند. بدین صورت عفونت گوش میانی ایجاد می‌شود.

2.    عفونت گوش خارجی (اوتیت خارجی): در این نوع، التهاب یا عفونت در ناحیه بیرونی گوش یا همان کانال بیرونی که به لاله گوش راه دارد ایجاد شده و در اکثر موارد به دلیل وارد شدن باکتری به همراه آب آلوده و یا آسیب رسیدن به پوست گوش به وجود می‌آید.

عفونت گوش چه عوارضی برای کودک به همراه دارد؟

●      کم شنوایی

●      تاخیر در رشد گفتار و زبان

●      پارگی پرده گوش

●      گسترش عفونت به نواحی دیگر

●      باقی ماندن مایع چسبنده در گوش

خدمات ویژه مرکز پرستاری چتر فیروزه‌ای برای مراقبت از کودکان

مرکز پرستاری چتر فیروزه‌ای با چندین و چند سال تجربه در حوزه ارائه خدمات پرستاری از کودکان و سالمندان، می‌تواند به خوبی از کودکان شما مراقبت نماید. تیم پرستاری این مرکز از افرادی دلسوز، مجرب و با دانش و تجربه کافی برخوردار است که می‌توانند به خوبی با کودکان ارتباط برقرار کرده و نیازهای آن‌ها را درک نمایند. تیم پرستاری چتر فیروزه‌ای با ارائه خدمات استخدام پرستار کودک در منزل و مراقبت‌های روزانه و شبانه، به شما تضمین می‌دهد که کودکان شما در محیطی آرام و امن تحت مراقبت حرفه‌ای قرار گیرند. جهت استخدام پرستار کودک مورد نظر خود به صورت شبانه‌روزی و یا پاره وقت، می‌توانید از طریق شماره‌های موجود در سایت با کارشناسان ما تماس گرفته و شرایط خود را بیان نمایید تا یک پرستار کودک مناسب انتخاب نمایید.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید