بی اختیاری ادرار در سالمندان
بی اختیاری ادرار زمانی پیش می آید که سالمند به صورت تصادفی ادرار خود را نشت می دهد و یا نمی تواند ادرار خود را نگه دارد. این اتفاق امکان دارد برای هر فرد مسنی به خصوص در خانم های سالمند اتفاق بیفتد.
بدون شک بی اختیاری ادرار در سالمندان تاثیر مستقیمی بر روی سلامتی و روحی فرد مسن می گذارد. زخم بستر، افسردگی و.... از جمله عوارض بی اختیاری ادرار در سالمندان هستند. در ادامه تمامی عوارض ها، انواع بی اختیاری، علت های بی اختیار در سالمندان را برای شما آورده ایم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
نگهداری و مراقبت از سالمندانی که دچار بیماری هستند بسیار دشوار و سخت است به همین خاطر بسیاری از خانواده ها به دنبال پرستار سالمند برای فرد مسن خود هستند تا بتواند با تجربه خود از سالمندشان مراقبت و نگهداری کند. یکی از شرکت های پرستاری معتبر، مرکز پرستاری چترفیروزه ای است که شما می توانید برای استخدام پرستار سالمند در کرج با موسسه پرستاری ما تماس بگیرید.
علت های بی اختیاری در سالمندان چیست؟
بی اختیاری ادرار در سالمندان دلایل مختلفی دارد که این علت ها شامل:
- دوز های زیاد ویتامین c
- شیرین کننده های مصنوعی
- بیماریهایی مانند دیابت، ام اس، پارکینسون، آلزایمر
- مصرف نوشیدنی هایی مانند الکل، کافئین
- ضعف عضلات لگن
- بزرگ شدن پروستات
- افتادگی اندام لگن
- ضعف مثانه سالمند
- مصرف دارو های قلب، فشار خون و شل کننده عضلات
- سنگ مثانه
راه های درمان بی اختیاری ادرار در سالمندان چیست؟
راه های درمان بی اختیاری ادرار در سالمندان شامل:
تغییر سبک زندگی
- با استفاده از آموزش هایی همچون دستشویی رفتن بر اساس برنامه ریزی مشخص و تمرینات ورزشی لازم برای عضلات لگن می توانید بی اختیاری ادرار در سالمندان را درمان کنید.
- مثانه خود را با به تاخیر انداختن رفتن به دستشویی آموزش دهید.
مصرف دارو
مصرف برخی از دارو ها باعث درمان بی اختیاری ادرار در افراد مسن میشود این دارو ها شامل:
- مصرف داروهای آنتی کولینرژیک مثل اکسی بوتینین
- مصرف مسدود کننده های آلفا مثل تامسولوسین
- مصرف Mirabegron برای شل شدن عضلات مثانه سالمند
- سم بوتولینوم نوع A یا بوتاکس که برای سهولت عضلات مثانه تزریق میشود.
جراحی ها
در حالت کلی برای درمان بی اختیاری ادرار در سالمندان دو جراحی وجود دارد که این دو جراحی شامل:
- بادکنک اسفنکتر ادراری مصنوعی: این بادکنک در اطراف مثانه سالمند قرار می گیرد تا اسفنکتر ادراری بسته شود تا زمان ادرار کردن سالمند فرا برسد. زمانی که سالمند دچار ادرار شد، دریچه ای که زیر پوست فراد مسن قرار دارد، بادکنک را باد می کند. سپس ادرار آزاد شده و بادکنک دوباره شروع به پر شدن میکند.
- اسلینگ: پزشک از بافت یا مواد مصنوعی برای ایجاد یک کیسه در اطراف مثانه استفاده می کند تا مجرای ادرار را هنگام عطسه، سرفه، دویدن یا خندیدن بسته نگه داشته شود.
انواع بی اختیاری ادرار در سالمندان
بی اختیاری ادرار در سالمندان انواع مختلفی دارد که شامل:
بی اختیاری فوریتی
بی اختیاری فوریتی یعنی هنگامی که سالکمد ادرار خود را قبل از رسیدن به دستشویی در هنگام رفتن دفع میکند. این بی اختیاری در سالمندان بعد از سکته مغزی، زوال عقلی و آلزایمر اتفاق می افتد.
بی اختیاری عملکردی
بی اختیاری عملکردی در سالمندان زمانی اتفاق می افتد که فرد مسن به دلیل وجود بیماری هایی همچون روماتیسم، سکته مغزی و.... نمیتوان خود را به سرعت به دستشویی برساند و در هنگام رفتن ادرار میکند. فرد سالمند معمولا ادرار خود را حس میکند اما نمی تواند به موقع خودش را به سرویس بهداشتی برساند.
بی اختیاری استرسی
معمولا بی اختیاری استرسی زمانی اتفاق می افتد که فشار زیادی به مثانه وارد شود و سالمند در هنگام ورزش کردن، بلند کردن اجسام سنگین، سرفه و.... ناخودآگاه ادرار میکند. حتی در بعضی از مواقع بسیاری از سالمندان به دلیل ضعف عضلات مثانه در هنگام بلند شدن یا نشستن ادرار میکنند.