علت قرمز شدن زبان در سالمندان
همانطور که میدانید سلامت دندان ها بسیار مهم و ضروری هستند و یک پرستار سالمند با تجربه باید مرتبا دندان های سالمند را چک بکند، سالم بودن زبان هم باید مورد توجه افراد یا پرستار سالمند در کرج قرار بگیرد قرمزی زبان در سالمندان میتواند دلایلی زیادی داشته باشد ما در این مقاله تمامی علت های قرمز شدن زبان در سالمندان را برای شما عزیزان آورده ایم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
گلوسیت چیست؟
یکی از بیماری های زبان که بسیاری از افراد دچار این بیماری میشوند، گلوسیت است که در آن زبان دچار التهاب و قرمزی شدید میشود این بیماری میتواند مسری باشد ولی شما با مراجعه به پزشک میتوانید این بیماری را درمان کنید.
علل مهم قرمزی زبان در سالمندان
یکی ازعلل های مهم قرمزی زبان در سالمندان میتواند یک نوع باکتری در زبان سالمند باشد که روی سطح آن ایجاد میشود و باعث قرمزی و التهاب آن میشود و از دلایل دیگر میتوان به عفونت های ناشی از حنجره اشاره کرد. بعضی از وقت ها امکان دارد این تورم و قرمزی زبان میتواند به دلیل وجود دندان مصنوعی در سالمندان باشد که به طور درست در دهان سالمند قرار نگرفته و باعث قرمزی زبان میشود. از دیگر دلایل قرمز شدن زبان در سالمندان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حساسیت به خمیر دندان یا دهان شویه
- کمبود ویتامین B
- استعمال دخانیات
- دندان قروچه کردن سالمندان
- گاز گرفتن زبان و خونریزی آن
- مصرف مواد غذایی داغ که باعث سوختگی زبان سالمند میشود
- دندان مصنوعی که به طور صحیح در دهان سالمند قرار نگرفته است
- ایجاد باکتری
چه راه هایی برای درمان قرمزی زبان وجود دارد؟
برای پیشگیری از قرمزی زبان در سالمندان توصیه می شود که اعضای خانواده و پرستار سالمند به شست و شوی دهان و دندان سالمند اهمیت ویژه ای داده شود زیرا یکی از عوامل اصلی ایجاد قرمزی زبان میتواند شست و شوی دهان باشد. تا جایی که امکان دارد سالمندان دخانیات مصرف نکنند. اگر مراقبت های لازم را از زبان و دهان سالمند انجام بدهید این قرمزی 14 روزه درمان میشود اما اگر مراقبت های لازم را نداشته باشید زمان بیشتری طول میکشد تا این بیماری درمان شود.
همان طور که گفتیم یکی از دلایل قرمزی زبان میتواند صحیح نزاشتن دندان مصنوعی باشد در این مواقع بهتر است سالمند را به دندان پزشکی ببرید. شما میتوانید از محلول آب نمک برای برطرف کردن التهاب زبان سالمند استفاده کنید.
شما برای برطرف کردن قرمزی زبان در سالمندان راهکارهای زیرا انجام دهید که شامل:
- خوردن ماست: خوردن ماست به دلیل خاصیت ضد التهابی و ضد باکتری بسیار توصیه میشود. پس پرستار سالمند میتواند در طول روز مقداری ماست به او بدهد تا از التهاب زبان جلوگیری کند.
- یخ: یکی از راه های درمان قرمزی زبان سالمندان این است که یک تکه یخ را روی زبان قرار دهید تا زبان کاملا بی حس شود شما یا پرستار سالمند میتوانید در طول روز چند بار این کار را تکرار کنید.
در چه زمانی باید به پزشک مراحعه کنیم؟
برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
زمانی که التهاب و قرمزی زبان بیش از 3 روز ادامه داشت و فرد سالمند دچار تب شود و همچنین فرد نتواند به دلیل التهاب زبان غذا مصرف کند باید به پزشک مراجعه کنید اما بهتر است بعد از 3 روز به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بتوانید این مشکل را برطرف کنید.
عوارض التهاب زبان در سالمندان چیست؟
در صورتی که برای درمان التهاب و قرمزی زبان به پزشک مراجعه نکنید عوارضی دارد که شامل:
- مسدود شدن راه تنفسی برای سالمند
- پیدا کردن مشکل در زمان غذا خوردن یا صحبت کردن