میگرن در کودکان
در حالت کلی میگرن یک نوع سردرد است که باعث ایجاد یک ضربان شدید در یک طرف سر میشود. بسیاری از افراد تصور میکنند که این بیماری مخصوص بزرگسالان است اما این تصور کاملا اشتباه است.
میزان کودکانی که دچار میگرن هستند حدود 3 درصد است اما میزان بزرگسالانی که دچار این بیماری هستند حدود 20 درصد است به همین خاطر خیلی میگرن در کودکان هم اتفاق می افتد و بسیاری از کودکان ما دچار میگرن میشوند.
هر کودکی امکان دارد دچار میگرن شود حدود 10 درصد کودکان 5 تا 15 ساله و 28 درصد نوجوانان به میگرن مبتلا هستند حتی در بعضی از مواقع کودکان 18 ماه هم میگرن گرفته اند پس اگر کودک شما دچار میگرن شده است باید هرچه زود تر به پزشک مراجعه کنید.
بسیاری از خانواده ها به دلیل وضعیت اقتصادی شاغل هستند و به همین خاطر به دنبال استخدام پرستار کودک در کرج هستند یکی از خدمات شرکت چترفیروزه ای استخدام پرستار کودکان میگرنی است. برای اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
دلایل میگرن در کودکان
دلایل میگرن در کودکان شامل:
- سابقه خانوادگی: یکی از عواملی که امکان دارد کودک شما دچار میگرن شود سابقه خانوادگی است. اگر یکی از والدین یا نزدیکان آن ها دچار این بیماری باشد امکان وجود این بیماری در کودک شما بسیار بالا است.
- استرس و خواب نا منظم: خواب زیاد یا کم یا در حالت کلی خواب نامنظم باعث ایجاد میگرن در کودکان میشود همچنین یکی از دلایل آن میتوان استرس در کودکان باشد.
- جنسیت فرزند شما: پسران قبل از بلوغ میگرن را تجربه میکنند اما در سال های نوجوانی حدود 8 درصد از پسران و 23 درصد دختران دچار میگرن میشوند اما در بزرگسالان بیشتر میگرن در خانم ها دیده میشود.
- مواد غذایی: خوردن بسیاری از مواد غذایی میتواند باعث ایجاد میگرن در کودکان شود. محرک های رایج شامل پنیر، مرکبات، گلوتامات و...هستند. خوردن کافئین ها میتواند باعث ایجاد میگرن در سر بشود اما در بسیاری از مواقع خوردن آن باعث درمان میگرن میشود.
- آب و هوای منطقه: گرمای بسیار زیاد میتواند یکی از دلایل ایجاد میگرن در کودکان باشد.
انواع میگرن در کودکان
درحالت کلی میگرن در کودکان را میتوان به دو دسته تقسیم کرد که شامل:
- میگرن بدون هاله: در میگرن بدون هاله امکان دارد سردرد تنها علامت این بیماری باشد.
- میگرن همراه با هاله: میگرن همراه با هاله ممکن است به صورت علائمی مانند دیدن لکه ها، چراغ چشمک زن، تصاویر تحریف شده و... باشد.
برخی دیگر از نوع های میگرن در کودکان شامل:
- میگرن شکمی
- میگرن گیجی
- میگرن چشمی
علائم میگرن در کودکان
در بسیاری از مواقع تشخیص میگرن بسیار سخت است. علاوه بر سردرد شدید کودکان خانواده ها یا پرستاران کودک باید علائم این بیماری را بدانند تا بعد از دیدن این علائم به سرعت بتوانند آن را درمان کنند.
اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم درد میگرن ممکن است با حالت تهوع، حساسیت به نور و گرما و... همراه باشد. میگرن در کودکان علائمی دارد که شامل:
- گیجی
- استفراغ
- درد شکم
- نگه داشتن سر
- حالت تهوع
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
اولین درمان برای میگرن در کودکان استفاده از دارو های مسکن است که شامل: استامینوفن و ایبوپروفن است. البته بهتر است قبل از خوردن این قرص ها با پزشک مشورت کنید. اگر میگرن کودک شما با علائم زیر همراه بود سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
- تب
- گیجی
- تاری دید
- گرفتن گردن
- تغییر در سطح هوشیاری
- استفراغ مداوم
میگرن از نظر شدت و مدت از الگوی تکراری پیروی میکند پس اگر در کودک خود تغییر در شدت و مدت سردرد مشاهده کردید باید به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
درمان خانگی میگرن در کودکان
برای کنترل و جلوگیری از میگرن در کودکان شما میتوانید در منزل کارهایی را انجام دهید که شامل:
خواب کافی و استراحت
برای اینکه سردرد کودکان شما تا حدی بهتر شود خوابیدن در یک اتاق تاریک و آرام است. البته اگر کودک شما دچار اختلال در خواب است پزشک اطفال میتواند با انجام آزمایشات تشخیص دهد که خواب کودک با میگرن مرتبط است یا نه.
کمپرس یخ
یکی دیگر از کارهایی که شما میتوانید در خانه انجام دهید استفاده از کمپرس یخ و ماساژ آن بر روی پیشانی، چشم و... است.
خوردن آب
در زمان اینکه کودک شما سردرد دارد میتوانید با مصرف غذا و خوردن آب به آرامش او کمک کنید. البته از تهیه غذاهایی که به شدت فرآوری شده اند و دارای مواد افزودنی هستند خودداری کنید.