X

خدمات پرستاری از بیماران و سالمندان آلزایمری

۰۲۶۳۲۲۸۱۹۴۹ دفتر مرکزی
پرستاری از بیمار و سالمند آلزایمری در منزل

برخی بیماران و سالمندان ممکن است به بیماری فراموشی یا آلزایمر مبتلا شوند و با این شرایط پرستاری و مراقبت از این افراد کاری سخت و دشوار است و این پرستاران و بیماران آلزایمری به پرستار در منزل نیاز دارند.

مهرآوران چتر فیروزه ای
مهرآوران چتر فیروزه ای

فراموشی یا آلزایمر یک بیماری ایست که باعث ایجاد اختلالات و مشکلات در حافظه بلند مدت یا کوتاه مدت یا هردو میشود که باعث میشود بیمار یا سالمند آلزایمری دیگر نه کسی را به یاد آوردن و نه چیزی یا کسی را بشناسد.

نگهداری از بیمار یا سالمند آلزایمری در منزل کاری بسیار سخت و دشوار است برای افراد معمولی و کم طاقت تقریبا غیر ممکن است زیرا آلزایمر یک بیماری پیشرونده در سیستم مغز و اعصاب است.

یک سالمند یا بیمار آلزایمری در طی این بیماری در انجام کار های روزمره خود با مشکل مواجه میشود و به جایی میرسد که حتما باید ی مراقب و پرستار کنارش حضور داشته باشد.به همین دلیل ما پرستاری و نگهداری از بیمار و سالمند آلزایمری را در لیست خدمات پرستاری در منزل مجموعه چتر فیروزه ای قرار دادیم تا به تمامی این عزیزان و خانواده هایشان کمک رسانی کنیم.

بیماری آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر به نوعی اختلالات در عملکرد مغز است که با مرور زمان توانایی های ذهنی بیمار و عملکرد بیمار را از کنترل خارج میکند و به تدریج پیشرفت میکند.

این بیماری برای برخی از بیماران ایجاد میشود مثلا ممکن است برای افراد جوان هم اتفاق بیفتد اما بین 2 تا 5 درصد سالمندان را درگیر میکند.

این بیماری از تخریب سلول های مغزی شروع میشود و موجب از دست دادن مهارت های فکری و اجتماعی بیمار یا سالمند میشود.بیماری آلزایمر به مرور زمان بدتر شده و میزان تحلیل مغز بیشتر می‌شود اما سرعت این تحلیل در بیماران مختلف متفاوت است. برخی از افراد در همان مراحل ابتدایی بیماری توانایی انجام فعالیت‌های روزانه خود را از دست می‌دهند. اما برخی دیگر از افراد ممکن است در مراحل بعدی بیماری با این مشکلات روبرو شوند. 

آلزایمر شایع ترین شکل زوال عقل است. نشانه‌های آلزایمر با از دست دادن اطلاعات حافظه فرد مشخص میشود. حافظه موقت در دوران پیری آغاز میشود  و به‌تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه‌گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتی‌های تنفسی به پایان می‌رسد. نشانه‌های بیماری آلزایمر حدود 20سال قبل از بروز آن در فرد پدیدار می‌شود. که با داشتن اطلاعات کافی در مورد این بیماری می‌توانید در سریعترین زمان ممکن به درمان آن اقدام کنید.

پرستاری و نگهداری از بیمار آلزایمری در منزل

پرستاری از بیمار آلزایمری

پرستاری و نگهداری از بیماران آلزایمری نیازمند مهارت و دانش تخصصی میباشد و پس از تشخیص این بیماری مهم ترین اهداف کیفیت و سبک زندگی بیمار میباشد. پرستار بیمار در کرج علاوه بر شرایط مطلوب برای فرد بیمار باید محیط نگهداری بیمار را نسبت به روحیه و رفتار بیمار تنظیم و کنترل کند.

در ضمن به علت اینکه هیچ درمان قطعی برای برای این بیماری پیدا نشده است و فرد تا آخر زندگی خود با این بیماری درگیر است پس اصلا نباید هیچ انتظاری از بیمار آلزایمری داشت و همچنین این بیمار تحت هیچ شرایطی نباید تنها باشد به همین علت ما به شما پیشنهاد میکنیم از خدمات پرستاری از بیمار در منزل مجموعه چتر فیروزه ای استفاده کنید زیرا این پرستاران در زمینه مراقبت از بیماران آلزایمری نیز آموزش دیده اند و تخصص و مهارت کافی دارند.

خانواده بیمار باید در منزل قوانین رفتاری و برنامه ریزی روزانۀ ثابتی داشته باشند تا یادآوری آن برای بیمار آلزایمری ساده تر شود. همچنین محیط خانه ای که بیمار در آن مکان زندگی می‌کند را ایمن کنید و فراموش نکنید که رفتار بیمار مبتلا به آلزایمر کمتر قابل پیش بینی نیست در نتیجه ممکن است برخی از وسایل خانه با پیشرفت بیماری، تبدیل به منابع خطرآفرین شوند مانند استفاده از اجاق گاز، وسایل برقی و حتی حمام کردن.

 

پرستاری و نگهداری از سالمند آلزایمری در منزل

پرستاری از سالمند آلزایمری

درصدی از افراد مسن مبتلا به بیماری آلزایمر هستند و نگهداری از سالمندان آلزایمری نیز به تخصص و مهارت کافی نیاز دارد و پرستار سالمند آلزایمری باید طبق شرایط سالمند مورد نظر رفتار کند و وظایفی را انجام دهد.

در اولین قدم پرستار سالمند آلزایمری باید شرایط و محیط خانه را از نظر امنیت و میزان خطرناک بودن را برای سالمند بررسی کند.اطمینان از درست عمل کردن قفل در ها، روشنایی راهرو ها، تعداد آینه ها، منظم بودن چیدمان خانه و … نکات مهمی هستند که باید اصلاح شوند.داروها و مواد شیمیایی دور از دسترس سالمند قرار گیرد. مواد آتش زا، تجهیزات برقی و … که سالمند ممکن است با بی دقتی باعث آسیب به خود شود را از دسترس سالمند دور نگه دارید.

توجه به تغذیه سالمند آلزایمری از نکاتی است که در زمان پرستاری از سالمند در منزل مخصوصا سالمندان آلزایمری باید رعایت شود. مثلا از دادن غذاهای محرک به سالمندان پرهیز شود. برای تغذیه سالمندان آلزایمری باید برنامه مشخصی رعایت شود و همچنین سالمندان آلزایمری باید به مقدار کافی و زیاد مایعات بنوشند.

درست است که فعالیت های بدنی برای هر فردی دارای مزیت های زیادی است اما برای سالمندان مخصوصا سالمندان آلزایمری باید حتما تحت نظر و مراقبت پرستار انجام شود.همچنین لازم است بدانید که شرایط بیمار آلزایمری قبل از هر کاری معاینه شود تا محدودیت هایی برای فرد در نظر گرفته شود.حالا با این شرایط اگر نمی توانید یا نمی خواهید سالمند را برای معاینه پزشک خارج از خانه ببرید میتوانید از خدمات ویزیت پزشک در منزل استفاده کنید.

سالمندان بعد از اینکه دچار بیماری آلزایمر میشوند ، اخلاق و رفتار و شرایط معاشرت با آنها به طور کل تغییر میکند و سخت تر میشود به همین علت هم پرستار سالمند آلزایمری و هم خانواده سالمند باید با رفتاری مهربان و با صبر و حوصله با وی برخورد کنند زیرا هیچ کاری تحت کنترل فرد بیمار نیست.

مراقبانی که به نگهداری از سالمند مبتلا به آلزایمر می پردازند باید آگاهی خود را این اختلال بالا ببرند تا با علت رفتار سالمندان مبتلا به این بیماری و همچنین برخورد مناسب با آنها دانش بیشتری کسب کنند.

 

علائم و نشانه های آلزایمر

  • تغییر در حالت و رفتار فرد
  • نامشخص بودن زمان و مکان
  • تغییر در شخصیت فرد
  • ضعف بیان
  • اختلالات حافظه
  • جابجا گذاشتن وسایل
  • مشکلات در تفکر ذهنی
  • دشواری در انجام کارهای عادی و روزمره
  • از دست دادن انگیزه و ناامید شدن

 

مراقبت و نگهداری از سالمندان آلزایمری

مرکز نگهداری بیماران آلزایمر

بیماری آلزایمر در حقیقت یک بیماری تحلیل برنده‌ی مغز انسان است که باعث می‌شود تا توانایی‌های ذهنی یک فرد به‌صورت تدریجی کاهش یافته و شخص دچار فراموشی گردد. حدود ۴۴ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و با توجه به افزایش جمعیت سالمند، این روند همواره رو به افزایش است.

به کمک شیوه های مراقبتی زیر میتوانید جنبه های مختلف زندگی بیمار را مدیریت کنید.

ترفند اول مراقبتی : کسب آگاهی راجع به بیماری آلزایمر
ترفند دوم مراقبتی : داشتن روتین نگهداری منظم برای بیمار
ترفند سوم مراقبتی : تلاش برای فعال نگه داشتن بیمار
ترفند چهارم مراقبتی : افزایش ارتباطات بیمار آلزایمری
ترفند پنجم مراقبتی : داشتن رژیم غذایی مناسب و مغذی
ترفند ششم مراقبتی : کمک به تقویت عزت نفس بیماران آلزایمری
ترفند هفتم مراقبتی : فراهم کردن محیط امن برای بیماران آلزایمری
ترفند هشتم مراقبتی : حفظ ارتباط با انجمن های آلزایمر

پرستار سالمند باید بتواند در فعالیت های زندگی روزمره، مانند تهیه غذا، به سالمند کمک کند. برای سالمندانی که در مراحل ابتدایی بیماری آلزایمر قراردارند مراقبت روزانه گزینه مناسبی است برای خانواده هایی است که تمام وقت کار می کنند استخدام چنین پرستاری مقرون به صرفه تر از استخدام پرستار ۲۴ ساعته برای سالمند در منزل می باشد و پرستار سالمند نیز می تواند استراحت داشته باشد.

 

نگهداری از مادر آلزایمری

اگر پدر یا مادر شما دچار آلزایمر شده وظیفه فرزندان است که نگهداری از پدر یا مادر آلزایمری را در لیست امور خود قرار دهند و با جان و دل این کار را انجام دهند.

حالا اگر به خاطر مشکلات اقتصادی و شرایط نامناسب مجبور به دور بودن از خانه و اضافه کاری هستند نباید آنها را به خانه سالمندان بسپارند بلکه برای روحیه بهتر سالمندان آلزایمری بهتر است پرستار سالمند آلزایمری استخدام کنید.

نکات مهم برای نگهداری از سالمندان آلزایمری موارد زیر هستند :

  • بیماری آلزایمر را بیشتر بشناسید.
  • محیط خانه را ایمن کنید.
  • یک برنامه‌ریزی روزانه و ثابت داشته باشید.
  • سعی کنید بیمار را فعال نگه دارید.
  • به بیمار کمک کنید تا عزت نفس و استقلال خود را حفظ کند.
  • فضای خانه سالمند خود را مرتب، خلوت و منظم نگه دارید.
  • در نگهداری از سالمندان مبتلا به آلزایمر صبور باشید.
  • از خودتان مراقبت کنید.
  •  از تکنولوژی بهره ببرید.

 

پرستار بیمار یا سالمند آلزایمری چه وظایفی دارد؟

پرستار آلزایمری

1 . استحمام بیمار سالمند و بیمار آلزایمری

پرستار سالمند آلزایمری باید حداقل هفته ای دو بار بیمار خود را به حمام ببرد تا از بروز انواع عفونت ها مخصوصا عفونت پوست و دستگاه تناسلی جلوگیری شود .
معمولا افراد آلزایمری زیاد تمایل به حمام کردن ندارند . پس پیشنهاد می شود همیشه لوازم حمام را آماده کنید تا وقتی که بیمار تمایل به حمام کردن داشت همه چیز محیا باشد .

2 . مسواک زدن دندان سالمند و بیمار آلزایمری

پرستار باید حداقل دوبار در روز دندان های بیمار خود را مسواک بزند اگر دندان مصنوعی داشت باید هرشب دندان ها را بیرون آورده و مسواک زده شود و همچنین لثه های بیمار را نیز تمیز کنید . اگر زمانی زخمی در لثه ها دیده شد باید حتما به پزشک اطلاع دهید.

3 . رسیدگی به سر و وضع سالمند و بیمار آلزایمری

پرستار باید سرو وضع بیمار خود را مرتب و آراسته کند اگر مو ، ریش ، ناخن دست و پا نیاز به کوتاه کردن داشت حتما این کار را انجام دهید .
سعی کنید برای این موارد از وسیله هایی استفاده کنید که خطر نداشته باشند به فرض مثال برای زدن ریش بیمار سعی کنید از ماشین استفاده کنید و از تیغ خودداری کنید .

4 . لباس پوشاندن سالمند و بیمار آلزایمری

  • همیشه پرستار سالمند آلزایمری سعی کند که خود سالمند آلزایمری لباس خود را عوض کند و اگر خسته شد آن وقت شما بهش کمک کنید .
  • لباسهایی را که می خواهد بپوشد را به ترتیب از چپ به راست بچینید ، سعی کنید تنوع لباس ها را کم کنید تا بیمار آلزایمری دچار سردرگمی نشود چون بیمار آلزایمری از تنوع نفرت دارد.
  • سعی کنید از لباس های راحت برای بیمار خود استفاده کنید .
  • بیشتر بیماران آلزایمری دوست ندارند لباس را از روی سر بیرون بیاورند پس بهتر است از لباس های زیپ دار استفاده کنید .
  • سعی کنید کفشهای چسبی برای بیمار آلزایمری خود بخرید .

5 . غذا دادن سالمند و بیمار آلزایمری

مهمترین مرحله که پرستار سالمند آلزایمری باید به آن حساس باشد بحث غذای آلزایمری می باشد . بیماران آلزایمری بیشتر اوقات فراموش می کنند که چه موقع غذا خورده اند و یا اینکه غذای خود را در جاهای نامشخص مخفی می کنند . همچنین ممکن است نحوه استفاده از وسایل غذاخوری مانند چنگال ، قاشق و غیره را فراموش کرده باشند.

6 . توالت رفتن سالمند و بیمار آلزایمری

پرستار سالمند آلزایمری باید از چهره بیمار خود بفهمد که چه موقع نیاز به دفع ادرار یا مدفوع دارد . سعی شود بیمار آلزایمری از توالت فرنگی استفاده کند . در صورتی که بیمار شما دچار بی اختیاری است در مرحله اول سعی کنید با پزشک مشورت کنید . پرستار باید مصرف مایعات را مخصوصا قبل از خواب برای بیمار محدود کند و سعی کنید شبها از چراغ خواب استفاده کنید تا بیمار در هنگام رفتن به توالت دچار مشکل نشود .

 

مرکز نگهداری از بیماران آلزایمری

نگهداری از سالمند آلزایمری

همانطور که گفته شد افراد زیادی مخصوصا در سنین بالا دچار فراموشی و آلزایمر میشوند و نگهداری از آنها برای افرادی که در این جامعه زندگی سختی دارند و مشغول کار و گرفتاری هستند سخت است و به همین علت یا میتوانند پرستار بیمار آلزایمری استخدام کنند و هم میتوانند این بیماران را به مراکز نگهداری بیماران آلزایمری بسپارند.

مراکز زیادی در سطح کشور وجود دارند که هم در مکانی مشخص از این افراد نگهداری میکنند و هم خدمات نگهداری و مراقبت در منزل را ارائه میدهند.

مرکز پرستاری چتر فیروزه ای از بهترین و شناخته ترین مراکز نگهداری بیماران آلزایمری در کرج است که این خدمات در منزل را با بهترین و مجرب ترین پرستاران ارائه میدهد.

میزان حقوق پرستار سالمند را در مطلب مورد نظر مطالعه کنید.

 

نکاتی در مورد پرستاری و نگهداری از سالمند و بیمار آلزایمری

  • پرستار سالمند و تمام اعضای خانواده   باید ماهیت بیماری را بشناسند و از لحاظ روانی آمادگی داشته باشند.
  • برنامه ریزی روزانه در منزل ثابت باشد تا به یادآوری بیمار کمک کند. مثل ساعات غذا خوردن، حمام کردن یا خوابیدن
  • پرستار سالمند باید بداند رفتار بیمار مبتلا به آلزایمر قابل پیش بینی نیست بنابراین محیط خانه را ایمن کند زیرا ممکن است وسایل خطر ساز تبدیل به منابع خطرآفرین شوند مانند اجاق گاز، وسایل برقی و … .
  • خانواده و پرستار سالمند باید روابط اجتماعی را حفظ کنند و بیمار را نیز در آن ها شرکت دهند.
  • بیمار مبتلا به آلزایمر حتی ممکن است نام اعضای خانواده و پرستار  را به یاد نیاورد ولی می تواند رفتار ها را درک کند. بنابراین به جای نشان دادن خشم و خستگی ، با او مهربان باشید. این کار باعث افزایش روحیه و شادی در وی خواهد شد.
  • بیمار آلزایمری به مرور حافظه خود را از دست می دهد و شاید شما مجبور شوید در هنگام پرستاری از سالمند مبتلا به آلزایمر اطلاعات را برای او تکرار کنید. به همین دلیل ، صبور باشید و با آرامش پاسخ او را بدهید.
  • پرستار سالمند و خانواده لازم نیست به بدرفتاری ها و بهانـه گیری های بی مورد بیمار توجه کنند. نسبت به بدرفتاری های او بی تفاوت باشید و رفتارهای مثبت او را با نشان دادن توجه، تقویت کنید.
  • در هنگام پرستاری از سالمند مبتلا به آلزایمر با بیمار ، برخوردی طبیعی داشته باشید.
  • پرستار سالمند باید بداند رفتارهای بیمار مبتلا به آلزایمر ، جنبه شخصی ندارد و جزو روند فزاینده طبیعی بیماری است.
  • رفتار های پرخاشگری و رفتـار تهـاجمی بیش از حد ، خطرناک است و باید با دخالت پزشک و دارو کنترل شود.
  • به خودتان به اندازه مراقبت از بیمار توجه کنید زیرا در غیر این صورت دچار فرسودگی روانی خواهید شد و دیگر قادر به پرستاری سالمند و بیمار در منزل هم نخواهید بود. برای این منظور ، شما باید به گردش، مهمانی یا هر اجتماع دیگری بروید و روابط اجتماعی خود را حفظ کنید.
  • اگر بیمار خاموش کردن اجاق گاز را پس از آشپزی فراموش کند ، بستن درب ورودی منزل و بستن شیر آب را فراموش کند  و خطر های احتمالی مثل آتش سوزی و باز بودن شیر آب و جریان گاز در خانه را نتواند درک کند، دیگر نباید او را تنها بگذارید. اگر کار ضروری برای شما پیش می آید ، می توانید از دوستان یا همسایگان خود بخواهید مدتی در منزل شما حضور داشته باشند.
  • هم چنین اگر چند روز باید دوز از خانه بمانید، می توانید از موسسات و مراکز پرستاری که پرستاری در منزل ، مراقبت در منزل  ، پرستاری از سالمند را انجام می دهند، پرستار استخدام کنید.
  • مرکز پرستاری ارسطو با سالها سابقه ی درخشان  در زمینه اعزام نیروی پرستار و مراقب سالمند در منزل،  آماده ارائه خدمات  به عزیزان می باشد.
  • یک بیمار آلزایمری جویدن غذا برایش مشکل می باشد پس بهتر است پرستار غذای او را با همزن و مخلوط کن به حالت خمیری در بیاورد تا به راحتی مصرف کند .
  • پرستار باید سعی کند در هر نوبت از وعده ی غذایی ، یک نوع غذا به سالمند آلزایمری بدهد تا بیمار گیج نشود . اگر زمانی دیدید بیمار با دست غذا می خورد اشکالی ندارد فقط حواستان باشد دستش تمیز باشد .
  • همیشه ظرف غذای بیمار آلزایمری را از رنگ ساده انتخاب کنید و غذایی که دوست دارد را درون آن ظرف بگذارید و به او بدهید .

سوالات متداول

آلزایمری چیست؟

فراموشی یا آلزایمر یک بیماری ایست که باعث ایجاد اختلالات و مشکلات در حافظه بلند مدت یا کوتاه مدت یا هردو میشود که باعث میشود بیمار یا سالمند آلزایمری دیگر نه کسی را به یاد آوردن و نه چیزی یا کسی را بشناسد.

نشانه های آلزایمر چیست؟

  • تغییر در حالت و رفتار فرد
  • نامشخص بودن زمان و مکان
  • تغییر در شخصیت فرد
  • ضعف بیان
  • اختلالات حافظه
  • جابجا گذاشتن وسایل
  • مشکلات در تفکر ذهنی
  • دشواری در انجام کارهای عادی و روزمره
  • از دست دادن انگیزه و ناامید شدن

پرستار بیمار آلزایمری در منزل چه وظایفی دارد؟

  1. استحمام بیمار سالمند و بیمار آلزایمری
  2. مسواک زدن دندان سالمند و بیمار آلزایمری
  3. رسیدگی به سر و وضع سالمند و بیمار آلزایمری
  4. لباس پوشاندن سالمند و بیمار آلزایمری
  5. غذا دادن سالمند و بیمار آلزایمری
  6. توالت رفتن سالمند و بیمار آلزایمری

امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
  • علی مولایی
    سلام وقت بخیر قیمت پرستار در منزل را میفرمایید بیمار مرد ۷۵ ساله و دارای آلزایمر
    • اپراتور سایت

      هزینه استخدام پرستاران نسبت به شرایط شما و خود پرستار متغیر است.برای دریافت قیمت دقیق با ما تماس بگیرید.

تماس بگیرید